![]() |
Başarılı barbeküler... Et seçimi ve etin hazırlanması Barbekünün lezzeti, etin uygun yöntemlerle hazırlandıktan sonra kömür ateşinde pişirilmesine bağlıdır. Küçük püf noktalarına uyduğunuzda barbekü partilerinizin risksiz geçeceğinden emin olabilirsiniz. Izgara ve barbeküde pişirme yöntemi, et ile ısı arasında doğrudan bir bağlantı kurarak eti sulandırır ve yumuşatır. Kuzu eti özellikle de kuzu pirzolası bu tip pişirme için en uygun özelliklere sahip etlerdendir. Bu etleri bir barbekü üzerinde pişirdiğiniz gibi ateş üzerindeki bir ızgarada ya da fırın ızgarasında da pişirebilirsiniz. Ancak lezzeti artırıcı birkaç nokta uygulamalısınız. Izgara tellerini yağlayın. Alevsiz olan közlerin üzerine ızgarayı yerleştirip pirzolaları ızgaranın üzerine dizin. Ortalama olarak pirzolaları 6 ya da 10 dakika pişirin. Pişirme sırasında etlerin her yüzünü birkaç defa çevirin. Servis yapmadan önce tuzunu ekleyip karabiberle tatlandırın. Marine etmek Izgara etlerin pişirilmeden önce dinlendirilip marine edilmesi gerekir. Marine, etleri yumuşatmak ve lezzetini artırmak için kullanılan bir tür terbiyedir. Süt, zeytinyağı ve diğer sıvı yağlar etin yumuşamasını; soğan suyu ve baharat lezzetini; limon suyu, şarap ve sirke çabuk pişmesini sağlar. Sığır ve dana eti ızgara yapılmadan önce tuzlanıp biberlenirse sertleşir, bu nedenle pişirildikten sonra tuzlanması daha uygun olur. Uzun süre soğan suyu ve limon suyunda da bekletmek gerekmez; çünkü soğan suyu, eti kokutur ve karartır. Ancak, et pişirilmeden birkaç saat önce soğan suyu ve limon suyunda bırakılırsa daha lezzetli olur. Kaynak: Yemektarifleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:53 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.