Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Bira hakkında bilmek istedikleriniz (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=490267)

Bluesky24 10-04-2010 11:54 AM

Bira hakkında bilmek istedikleriniz
 
BİRA NASIL İÇİLİR ?[/b]



Bira güneş gören yerlerde tutulmamalıdır. Sıcak yerlere bırakılmamalıdır.

Birayı donduracak şekilde soğutma yapılmaz ve soğutma işleminde buz kullanılmaz. Derin dondurucuya kısa bir süre de olsa bırakılmaz.

Aşırı derecede soğutulan biranın kendine has tadı ve lezzeti gider. Köpürmez.

İdeal bira 4 ila 8 derece arasında olmalıdır.

Bira servis edilirken şişe sallanmamalı, köpürtülmemeli, şişenin kapağı çabucak açılmalıdır.

Bira bardağa konarken , bardak hafifçe eğilmeli, sakince bardağa konmalıdır.

Bira bardakları sabunlu suyla yıkanmaz. Tuzlu veya sodalı suyla yıkanmalı ve kurulanmamalı. Kendi halinde kurumaya bırakılmalıdır.

Bira kalaysız kaplarda servis edilmez.

Ağzı açık kalan bira çabuk bozulur.

Ağzı iyice kapatılmamış bira kesilir.

Büyük bira bardaklarında bira uzun süre de kalsa lezzetinden pek bişey kaybetmez.

BİRA NASIL SAKLANMALIDIR ?[/b]



Bira -2 derecede donar.

Bira hoş tadı ve ferahlatıcı özelliği yanında , içerdiği kalori ve vitaminler nedeniyle besleyici bir içkidir.

Bira direk güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır.

Biranın üretimi ve korunması çok zordur.

Bira içerdiği vitaminler nedeniyle ve alkol derecesi düşük olduğundan her türlü kimyasal ve fiziksel etkilerden çok çabuk etkilenirler ve bozulurlar.

Her ne kadar bira çok özenle hazırlansa da çok kısa bir sürede bozulabilirler.

Bira stoklandığı yerde güneş ışığını görmemelidir.

Nemli ortamlarda bira kutuları paslanabileceğinden , biralar nemli ortamlardan uzak tutulmalıdır.

Biranın stoklandığı yer en çok 25 derece , en az 0 derece olmalıdır.

Sürekli soğutulup ısıtılan bira çabul bozulur.

İki kere soğutulup oda sıcaklığına bırakılan bira bulanır ve tortulanır.

Tekel birasının ideal içme sıcaklığı 6-8 derece arasıdır.

Aşırı sıcaklık biranın tadını garipleştirir.

Düşük sıcaklıklar biranın aromasını ve bukesini gizler.

Bira bardakarı sodalı ılık suda yıkanır.

Deterjan ve sabunla yıkanmış ve iyice kurulanmamış bira bardakları biranın köpüğünü keser.

Fıçı biralar 5-7 gün içinde bitirilmelidir.

Şişe biralar 3-6 hafta içinde tüketilmelidir.



Kaynak: Yemektarifleri


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:31 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.