![]() |
Mutfakta başarı için ipuçları... Gözyaşları Zencefili doğrarken gözyaşlarını önlemek için önce iri parçalara ayırıp mutfak robotunda püre haline getirebilir veya dondurulmuş onlanları elde rendeleyebilirsiniz. Rendelediğiniz zencefilleri uçucu yağlarının kaybolmaması için hemen kullanmanız gerektiğini unutmayın. Biberlerin zarlarının soyulması Çiğnenmesi zor olan zarları atıldığında biberler daha lezzetli olurlar. Kabukları özel bir soyucuyla alabileceğiniz gibi, dörde böldüğünüz biberleri ısıtılmış fırın ızgarasında kabuklarının üzerinde siyah benekler oluşuncaya kadar bekleterek de soyabilirsiniz. Renk renk ve güzel Dolmalık biberler olgunlaşmadan önce yeşildirler. Olgunlaşanlar sarı, soluk sarı veya kırmızı olurlar. Olgunlaşma ise yalnızca dalında iken olur. Olgun kırmızı dolmalık biberler daha hassas olduklarından yeşillere göre daha fazla özen ister. Daha çabuk bozulduklarından nakliyeleri de daha zahmetli ve masraflıdır, dolayasıyla daha pahalıya satılırlar. Küçük ve çekirdeksiz Üzümler gerek meyva olarak tüketilirken, gerekse salata ve tatlılarda kullanırken damak tadı açısından küçük ve çekirdeksiz olanları tercih etmek daha mantıklıdır. Çekirdekli olan türlerde de çekirdeği yemenin bir sakıncası yoktur. Kalın zarlılar Üzümün kalın zarı diğer tadların içine nüfuz etmesine engel olur. Meyve salatası yaparken üzümleri birkaç yerinden kürdanla delip diğer malzemelere eklerseniz, içlerine meyvaların aromalarının daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz. Kaynak: Yemektarifleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:33 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.