Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Besin saklama süreleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=490244)

Bluesky24 10-04-2010 11:52 AM

Besin saklama süreleri
 
Besinlerin üzerinde belirtilen kullanma tarihlerine dikkat edin ve bu tarihler arasında tüketmeye özen gösterin. Dondurulmuş ürünleri, son kullanma tarihinden sonra pişirmeyin.





Saklamayın; ev yapımı mayonez, soslar, açık istiridye, sirkeli salata, enginar, erimiş dondurma.



24 saate kadar; kıyma, sakatat, et ve tavuk suyu, soslu yemekler, yumurta akı, kremalı ve yumurtalı tatlılar.



2 gün; pişmiş et, doğranmamış veya pişmiş sebze, meyva, çorba, hafif yemekler, taze pasta, taze açık süt.



3 gün; çiğ et, pişmiş balık, açık konserve yemekler, açık pastörize süt.



4 gün; kümes hayvanları (tavuk, hindi,vb.), taze balık, meyva, kapalı pastörize süt, ezme.



6 gün; salam, jambon.



1 hafta; buzdolabı poşetlerine konulmuş meyva ve sebzeler, şarküteri ürünleri ve tuzlanmış yiyecekler.



25-30 gün; pastörize tereyağı.

Kaynak: Yemektarifleri


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:41 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.