![]() |
Besin saklama süreleri Besinlerin üzerinde belirtilen kullanma tarihlerine dikkat edin ve bu tarihler arasında tüketmeye özen gösterin. Dondurulmuş ürünleri, son kullanma tarihinden sonra pişirmeyin. Saklamayın; ev yapımı mayonez, soslar, açık istiridye, sirkeli salata, enginar, erimiş dondurma. 24 saate kadar; kıyma, sakatat, et ve tavuk suyu, soslu yemekler, yumurta akı, kremalı ve yumurtalı tatlılar. 2 gün; pişmiş et, doğranmamış veya pişmiş sebze, meyva, çorba, hafif yemekler, taze pasta, taze açık süt. 3 gün; çiğ et, pişmiş balık, açık konserve yemekler, açık pastörize süt. 4 gün; kümes hayvanları (tavuk, hindi,vb.), taze balık, meyva, kapalı pastörize süt, ezme. 6 gün; salam, jambon. 1 hafta; buzdolabı poşetlerine konulmuş meyva ve sebzeler, şarküteri ürünleri ve tuzlanmış yiyecekler. 25-30 gün; pastörize tereyağı. Kaynak: Yemektarifleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:41 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.