Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Mutfakta kolaylıklar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=490212)

Bluesky24 10-04-2010 11:48 AM

Mutfakta kolaylıklar
 
Beşamelinizle fark atmak istermisiniz? Bu durumda sütün içine soğan doğrayıp, süt soğanın tadını alana kadar bekletin.



Soğanın daha da lezzetli olması için kavururken içine biraz şeker atıverin.



Ciğer 2-3 dakikadan fazla pişerse sertleşir, yumuşatmak için rakıda bekletmeyi deneyin.



Yemeğe katacak kabağınız yoksa bir salatalık onu aratmayacaktır.



Tatlıda kuru üzüm kullanacaksınız. Üzümleri birkaç saat sevdiğiniz bir içkide bekletin, farkı görün.



Sindirimi kolaylaştıran mucize muskatı bütün yemeklerinizde kullanmaya ne dersiniz? Muskat hindistan cevizinin küçüğüne deniyor. Tüm baharatçılarda kolaylıkla bulabilirsiniz.



Akşama konuklar gelecek. Malzemeleri aldınız. Güveç kabına koydunuz fakat oda ne? Güveç kabınızın kapağı yok. Sakın paniği kapılmayın. Kapak görevini bir alüminyum folyo ile rahatlıkla çözebilirsiniz.



Enginarlar bütün de olsa, çanakları da pişirilirse suyun üzerinde yüzerler. Önlemek için tencereyi kapağıyla değil temiz bir bezle kapatın. Bez buhardan şişer, oluşan basınç ise enginarları dibe iter.



Jöleyi dondurduğunuz kalıptan kolayca çıkarmak için, soğuk suda 2-3 dakika bekletin.



Soğan kavururken renginin canlı olması için kavurma esnasında içine biraz tuz serpin.



Çayınıza ayrı bir tat ve koku vermek için, çay kavanozunun içine bir dilim portakal ya da elma kabuğu atabilirsiniz.



Sıvı yağların acılaşmasını önlemek için şişenin ağzını sıkıca kapatarak serin ve loş bir yerde saklayın.



Salçayı cam bir kavanoza koyup üzerine zeytinyağı ile örterek küflenmesini önleyebilirsiniz.



Çorbalık balık suyunun lezzetini artırmak için balığı en az 45-60 dakika kaynatın. Baş ve kuyruk kısımlarının en çok lezzet veren kısım olduğunu unutmayın.



Eyvah kuru fasulye yemeğinin suyu çok duru olmuş yapacağınız şey, kıvamı dengelemek için bir kepçe fasulyeyi ezip yemek suyunun içine eklemek.



Milföy hamuru tepsiye yapışmasın diye tepsiyi yağladıktan sonra üzerine galeta unu serpebilirsiniz.



Patates haşlarken daha yumuşak bir doku için suyuna bir küçük kaşık margarin eklemeyi unutmayın..

Kaynak: Yemektarifleri


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:53 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.