Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Un ve galeta unu (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=490201)

Bluesky24 10-04-2010 11:47 AM

Un ve galeta unu
 
Unun incelikleri





En iyi cins rafine unlar çok beyaz renkte, veya hafif sarı ya calar beyazlıkta olanlar ve ele yumuşak gelenlerdir.



Unun kalitesini anlamak için; avuç içine bir miktar alarak sıkın. Un etraftan fışkırırsa; kuru ve kaliteli, avuç içinde kalıp gibi kalırsa, rutubetli demektir.



Rutubetli un daha az dayanır, unu ne kadar rutubetsiz ve hava alan yerlerde saklarsanız o kadar uzun süre kullanabilirsiniz..



Hamur işlerinde kullanılacak un önceden elenirse, zerrelerin arası hava dolar ve kekiniz daha kabarık olur.



Galeta ununu çok rahatlıkla evde de yapabilirsiniz. Ekmeği ince dilimlere kestikten sonra birkac gün kurutun, sonra da her iki tarafını nar gibi kızarıncaya kadar fırınlayın. Fırınlanan dilimleri ince irmik haline gelinceye dek mutfak robotundan geçirir, robotunuz yoksa havan da döğer ve elerseniz, galeta ununu hazırlamış olursunuz.

Kaynak: Yemektarifleri


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.