![]() |
Reçel ve komposto yaprken Reçelleriniz için Meyvaları iyice yıkayıp kurulamadan reçel yapmaya başlamayın. Üzerindeki toz ve tarım ilaçları reçellerinizin tadını bozabilir. Pişirdiğiniz reçeli karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanın. Şekerlenmelere karşı limon tozu yerine limon suyu sıkın. Pişirdikten sonra kuru ve temiz kavanozlara koyun. İyice soğumadan üzerinde oluşan hava kabarcıklarını kağıt havlu yardımı ile almadan kavanozun ağzını kapatmayın. Kış için hazırladığınız reçelleri serin ve karanlık bir yerde saklayın. Komposto yaparken meyvaların yumuşak olması için Elma ve ayva gibi sert meyvalardan yapacağınız kompostolarda, meyvaları önce su ile yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra şekeri katın ve kısık ateşte kaynatmayı deneyin. Meyvaların istenen yumuşaklıkta olduğunu göreceksiniz. Kaynak: Yemektarifleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:36 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.