Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Kalp-Damar Sistemi İçin Gerekli Olan Vitamin ve Mineraller (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=487737)

Bluesky24 10-04-2010 02:43 AM

Kalp-Damar Sistemi İçin Gerekli Olan Vitamin ve Mineraller
 




Kalp-Damar Sistemi İçin Gerekli Olan Vitamin ve MinerallerVitamin A 10.000 ünite/gün

Vitamin C 1000 mg/gün

Vitamin E400 ünite/gün

Co-enzyme Q1030 mg, günde üç kez

L-Carnitine500 mg, günde iki kez

Folik asit1 gr/günde

Magnesyum 400 mg/gün

Calcium1200 mg/gün

Niasin 1500 mg/gün

Selinyum, Krom, Çinko, Bakır

Vitamin E (400 ünite/gün)

Stempfer New England Journal of Medecine de yayınlanan bir yazısında 2 yıl süre ile E vitamini kullanan hastalarda koroner arter hastalığının görülme sıklığının % 46 oranında azaldığı belirtilmiştir.

Vitamin C (1000 mg/gün)

Vitamin E nin etkisini artırır, damar iç cidarıın güçlendirir, böylece damar iç yüzeyinde pıhtı oluşma riskini azaltır. En önemlisi yararlı kolesterol olan HDL kolesterolü artırır.

Kalsiyum (1200 mg/gün)

Osteoporoz tedavisine ilave olarak, hipertansiyon tedavisine yardımcı olur, barsak sisteminden yağların emilmesini azaltır.

Magnezyum (400 mg/gün)

Kalbin ritmini düzenler, kan damarlarını genişleterek kan dolaşımının artmasını sağlar.

Selenyum (Düşük doz alınmalıdır)

Kan selenyumunun düşük olması kalp krizi riskini artırdığı kesinlik kazanmıştır, fakat çok düşük dozlarda kullanılmalıdır.

L-Carnitine (500 mg, günde iki kez)

Kalp adalesi içinde yağların enerjiye dönüşmesini sağlamaktadır, ayrıca yapılan karşılaştırmalı çalışmalarda göğüsen ağrı gelen hastaların, egzersiz kapasitesini artırdığı kesinlik kazanmıştır.

Co-Enzime Q10 (30 mg, günde üç kez)

Çok kuvvtli bir antioksidan olduğu bilinmektedir ve kalp yetmezliği ile göğüs ağrısı tedavisindeki yararları ıspatlanmıştır.

Bunlara ilave olarak alınacak selinyum, çinko ve bakırında yararları üzerinde ayrı ayrı konuşulmaktadır.

Koroner arter hastalığı bulunan insanların% 21inde kan homosistein seviyelerinin yüksek olduu bilinmektedir. Bu test henüz günlük poliklinik uygulamalarımızda yoktur, fakat bir an önce hastaların kan homosistein seviyeleri kontrol edilmeli ve yüksek olan hastalara folik asit (5 mg/gün), B6 (250 mg/gün), B12 (1000 micgr./hafta) verilerek kan homosistein seviyesi azaltılmalıdır.

Koroner by-pass ameliyatı olan hastaların yaklaşık % 25i diabetiktir. Bu hastaların beslenmesinde fazla lifli yiyecekler, az protein ve kompleks karbonhidrat beslenmesinin yanında ayrıca krom takviyesi de önerilmektedir. Bu konuda kişisel bilgilerinden yararlandığınız diabetin duayenlerinden değerli hocamız Prof. Dr. Sevim Büyükdevrimin katkıları ile biliyoruz ki diabetik hastalarda insülin ile etkileşim sağlayıp, glikozun hücre içine girerek kan şekerini düzenlenmesini sağlamakta, kolestorülü düşürmekte ve ayrıca HDL kolesterolü yükeltmektedir. Krom yiyecek olarak sadece bira mayası içinde mevcuttur. Tedavisi güç olan birçok diabetik hastada, değerli hocamız tarafından bir çalışmada bira mayası verilen hastalarda insüline olan ihtiyaçlarının azaldıklarını saptamıştır. Bu hastaların alması gereken bira mayasının çok miktarda olması ve mider rahatsızlığı vermesi nedeniyle pratik olmamıştır. Değerli hocamız bugünlerde Amerikada, DMC isminde bir tabletin diabetiklerde krom tedavisi amacı ile kullanılmak üzere piyasaya çıkacağını müjdelemektedirler.

Ayrıca gerek karbonhidrat metabolizmasında oynadığı rol, gerekse hücre seviyesindeki birçok yaşamsal metabolik olayda oynadığı rol nedeniyle Niasin de (1500 mgr/gün) tedaviye mutlaka eklenmelidir.

Ameliyat olan hastalar açısından çok önemli bir nokta, ameliyttan sonra kendilerine verilen ikinci hayatındevamındaki güçlükleri yenme konsunda yardımcı olmak için hastaların KLUP BY-PASS, FERMUARLILAR KULÜBÜ, gibi özendirici isimler altında, bir araya getiren organizasyonlar yapılmalıdır. Bu organizasyonlarda yapılacak medikososyal amaçlı çeşitli aktivitelerde, geç dönem rehabilitasyon ve bilgilendirme çalışmalarının her fırsatta yapılması, gerek ameliyatı yapan hastaneler tarafından gerekse ameliyatı yapan doktorların kişisel çabaları iel mutlaka organize edilmelidir.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:26 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.