![]() |
Elmalı Kek Elmalı Kek(16 Porsiyon) Fırınlamadan hemen önce elmaları kek hamuruna koyun. Dik yerleştirin, hamurun içine batırın. Muhtemelen kalıbın dibine değeceklerdir. Eğer elma parçaları yatay koyulursa, hamurun üzeri örtüleceği için iyi kabarmaz. Dik yerleştirmek bir bardak elma dahi konsa kekin kabarık, hafif olmasını sağlar. Bütün meyveleri, örneğin şeftalileri de aynı şekilde yerleştirin. Meyve parçalarını koymadan önce limon suyu, şeker ve tarçından oluşan karışıma batırın. Hızlı çalışın ki, kek hamuru havasını kaybetmesin. Malzemeler Nine keki tarifindeki malzemeler 1 bardak soyulmuş, elma dilimleri 1 çay kaşığı tarçın 2 çay kaşığı şeker 1 yemek kaşığı limon suyu Yapılışı Nine keki tarifini hazırlayın. Hamuru kek kalıbına bir spatula yardımıyla dökün, her tarafa eşit dağılmasını sağlayın. Hamura çok fazla bastırmayın. Yukarıda anlatıldığı gibi elma parçalarını dik olarak yerleştirin. Pişirin ve soğutun. Direkt, kalıptan servis edin. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:20 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.