![]() |
Kızarmış Tavuk Parçaları 2 Kızarmış Tavuk Parçaları 2(4 Porsiyon) Malzemeler 4 tane 120 gramlık kemiksiz veya 200 gramlık kemikli tavuk göğsü 3 diş sarımsak, ikiye kesilmiş 2 yemek kaşığı zeytin yağı 1 yemek kaşığı biberiye, ezilmiş Yapılışı Zeytinyağı ve sarımsağı blendere koyun. Koyu, köpüksü bir hal alana kadar yüksek hızla karıştırın. Karışımı tavuklara sürün ve üzerlerine biberiye serpin. Buzdolabında 3 - 4 saat marine edin. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 35 - 45 dakika veya olana kadar pişirin. Şark Usulü Pilav, hazırlayın. 1 porsiyon 1 parça tavuk ve 1/2 bardak pilavdan oluşur. İpucu Yemeğin yağ miktarını azaltmak isterseniz, kızarttıktan hemen sonra derisini sıyırın. Tadı değişmez, sadece yağı gider. Bu iki tavuk yemeğini de yanlarında pilav olmadan servis edebilirsiniz. Her ikisi de ızgarada yapılabilir ve harika olur. İkinci çeşit yağ ve sarımsağın harmanlanmasından oluşan bir karışımdır. Bu köpüksü karışım sadece üzerlerine sürmekten çok daha derine işler. İki tarif arasında belirgin bir lezzet farkı hissedeceksiniz. Püf noktası: Marine etmek için, tavuk parçaları ve yağ/sarımsak karışımını naylon bir torbaya koyun. Torbayı birkaç kere çevirerek bütün tavukların sosla kaplanmasını sağlayın. Bir kaseye koyup (sızdırma ihtimaline karşı) buzdolabına kaldırın. Pişirene kadar alt üst etmeye devam edin. Bir Porsiyonun Besin Değerleri (Tavuk) Potasyum 27 mg. Sodyum 126 mg. Karbonhidrat 0 gram Kalori 246 Fosfor 200 mg. Kalsiyum 17 mg. Yağ 14 gram Bir Porsiyonun Besin Değerleri (Şark Usulü Pilav) Protein 3 gram Potasyum 72 mg. Sodyum 30 mg. Karbonhidrat 15 gram Kalori 133 Fosfor 28 mg. Kalsiyum 10 mg. Yağ 7 gram |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:50 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.