![]() |
Kızarmış Bütün Tavuk Kızarmış Bütün TavukMalzemeler 2 - 2.5 kg. tavuk 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytin yağı Baharatlar 1 1/4 çay kaşığı sarımsak tozu 1/2 çay kaşığı biberiye, ezilmiş Baharatlar 2 1/4 çay kaşığı tarçın 1/4 çay kaşığı yenibahar 1/4 çay kaşığı karabiber Yapılışı Tavuğu temizleyin (katısı, vb, çıkartın), boynunu ve fazla yağlarını ayırın. Güzelce yıkayın. Butlarını birbirine bağlayın. Kanatları gövdesinin altına gelecek şekilde yerleştirin. Tavuğu bir tencereye koyup, üzerine kadar su ekleyin. Sarımsakları da suyu atın. Kapağını kapatıp, yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırını önceden 175 dereceye ısıtın. Tavuğu tencereden çıkartın. Sallayarak f azla suyunu atın. Baharat 1 veya 2den birini seçin. 1 yemek kaşığı zeytin yağı ile karıştırın. Karışımı tavuğun her tarafına, içi dahil sürün. Tavuğu 20 - 30 dakika iyice kızarana kadar fırınlayın, ara sıra çevirebilirsiniz. Kızartırken üzerine tavuk suyu gezdirebilirsiniz. İpucu Haşlama ve kızartmanın kombinasyonu sonucunda inanılmayacak kadar sulu ve tatlı bir tavuk ortaya çıkar. Daha büyük ya da küçük bir tavuk kullanabilirsiniz. Pişme zamanını 500 gram başına 10 dakika azaltarak ya da arttırarak ayarlayın. Bu yemeğin esas parçası olmak dışında, bu şekilde hazırladığınız tavuğu, tavuk salatasında veya körili tavukta da kullanabilirsiniz. Bir Porsiyonun Besin Değerleri Protein 27 gram Potasyum 226 mg. Sodyum 126 mg. Karbonhidrat 0 gram Kalori 212 Fosfor 197 mg. Kalsiyum 13 mg. Yağ 10 gram |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:24 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.