![]() |
Köfte (2. Çeşit) Köfte (2. Çeşit)(Yumurtalı) Malzemeler 200 gram yağsız dana kıyması 1/2 bardak ekmek içi 1 yumurta, hafifçe çırpılmış 1/4 çay kaşığı yenibahar 1/8 çay kaşığı sarımsak tozu 1 tutam tuz 1bardak maydanoz, doğranmış 1/2 bardak soğan, ince kıyılmış Tatlandırmak için karabiber 1 haşlanmış yumurta, katı, soyulmuş Yapılışı Fırını önceden 175 dereceye ısıtın. Kıyma, soğan, ekmek içi, çırpılmış yumurta ve baharatları karıştırın ve ellerinizi sık sık buzlu suya batırarak 1 - 2 dakika yoğurun. Ellerinizi ve eti soğuk tutmak için soğuk suyu kullanmaya devam ederek alüminyum folyo veya yağlı kağıt üzerinde harcı 10 x 20 cm boyunda bir dikdörtgen şekline getirin. Köftenin üzerini tamamen maydanoz ile kaplayın. Yumurtayı dikdörtgenin uzun kenarına koyun. elerinizi folyo veya yağlı kağıdın altına getirip, dikdörtgenin kenarlarını bir araya getirip bastırın, yumurtayı köfteyle tamamen kaplayın. Kağıdı ayırın. Buzlu su kullanarak köftenin kenarlarını düzeltin. Fırın tepsisine yerleştirin ve 35 - 45 dakika pişirin Dilimlemeden önce 15 - 20 dakika dinlendirin. İpucu Bu özel köfte çok kolay yapılabildiği için günlük öğünlerde olduğu gibi arkadaş toplantıları veya açık büfeleriniz için de uygundur. Yumurtaların iyi pişmiş olmaları için, yumurtaların 3 cm üzerine gelecek kadar su koyun. Tencerenin ağzını kapatın ve hızla kaynatın. Tencereyi ateşten alın. Büyük yumurtalar için 15 dakika bekleyin. Yumurta sarısı kenarlarının yeşil renk almaması için, yumurtaları soğuyana kadar buzlu suya daldırın. Yumurtaların soymadan önce, her tarafına yavaşça vurarak kabuğu çatlatın. Ellerinizin arasında yuvarlayarak kabuğu gevşetin. geniş tarafından başlayarak soyun. soymayı kolaylaştırmak için akan suyun altında tutun. 7 - 10 günlük yumurtalar tazelerden daha kolay soyulur. Köfte yüzeyini tamamen maydanoz ile kaplarsanız, kesitinin görüntüsü çok etkileyici olur. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:56 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.