![]() |
Dana veya Kuzu Şiş Kebabı Dana veya Kuzu Şiş Kebabı(8 Porsiyon) Malzemeler 400 gram kuzu veya dana filetosu, kuşbaşı kesilmiş 1 orta boy kırmızı biber, sekize bölünmüş 1 orta boy yeşil biber, sekize bölünmüş 1 büyük soğan, 16ya bölünmüş 1 orta boy kabak, 16ya bölünmüş Terbiye 1/4 bardak şarap veya sirke Tatlandırmak için karabiber ve sarımsak tozu 1/4 bardak zeytin yağı 1 çay kaşığı hardal Yapılışı Terbiye malzemelerinin hepsini çırpın. Et ve sebzeleri ayrı kaselere koyun. Terbiyeyi üzerlerine döküp, 1 - 4 saat buzdolabına kaldırın. Pişirmeye hazır olduğunuzda, bir et bir sebze şeklinde şişlere dizin. Fırın ızgarasında, kapağı açık olarak ya da kömür ızgarasında 10 dakika sık sık çevirerek her taraflarını kızartın. Kendi zevkinize göre pişip pişmediğini kontrol edin. Bütün pilav çeşitleriyle birlikte mükemmel servis edilebilir. İpucu Şiş kebap kuşbaşı yapılmış dana, kuzu veya tavuk etinden yapılabilir. Sade ızgara yapılmış etler ve sebzeler de çok güzel olabilir. Eğer terbiye yapmak istemezseniz etleri biraz yağlayın ve üzerlerine sarımsak tozu ve biberiye serpin. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:06 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.