![]() |
Etli Kuşkonmaz (Limon soslu) Etli Kuşkonmaz (Limon soslu)(6 Porsiyon) Malzemeler 1 yemek kaşığı zeytin yağı 1 bardak soğan, doğranmış 300 gram dondurulmuş kuşkonmaz 1/4 bardak limon suyu 2 bardak su 1 çay kaşığı yenibahar Tatlandırmak için karabiber 1 yemek kaşığı beyaz un 200 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış) 1 diş sarımsak, ince kıyılmış 3 bardak pirinç pilavı Yapılışı Etleri kağıt havlu üzerinde iyice kurulayın. Etleri ve unu naylon torbaya koyup, etler unla kaplanana kadar sallayın. Kalın tabanlı bir tencerede kuşbaşı etleri, kahverengi olana kadar, zeytinyağında kavurun. Limon suyu, su, sarımsak ve baharatları ekleyin. Etler yumuşayana kadar 30 dakika pişirin. Dondurulmuş kuşkonmazları ve soğanları ekleyin ve orta kısık ateşte etler ve kuşkonmazlar yumuşayana kadar pişirin, yaklaşık 15 dakika. (Pişerken az miktarda su eklemeniz gerekebilir.) Pilav üzerinde servis yapın. (Porsiyon başına 1/2 bardak.) İpucu Limon sosu bu tarifi de kabul edilebilir sınırlarda tutmamıza yardımcı olmaktadır. Dondurulmuş kuşkonmaz kullanın. Taze kuşkonmazdan daha az potasyum içerir. Bir Porsiyonun Besin Değerleri Protein 8 gram Potasyum 269 mg. Sodyum 56 mg. Karbonhidrat 20 gram Kalori 189 Fosfor 95 mg. Kalsiyum 30 mg. Yağ 9 gram |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:33 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.