Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Etli Bamya (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=486941)

Bluesky24 10-04-2010 01:42 AM

Etli Bamya
 




Etli Bamya(6 Porsiyon)

Malzemeler

1 yemek kaşığı zeytin yağı

1/4 bardak soğan, doğranmış

3/4 bardak soğan, kaba doğranmış

300 gram dondurulmuş bamya

1/4 bardak düşük ya da hiç tuzsuz doğranmış, hazır domates

1/4 bardak limon suyu

1 bardak su

2 çay kaşığı yenibahar

Tatlandırmak için karabiber

1 yemek kaşığı beyaz un

200 gram dana eti (kuşbaşı doğranmış)

1 diş sarımsak, ince kıyılmış

1 tutam tuz

3 bardak pirinç pilavı

Yapılışı

Kalın tabanlı bir tencerede 1/4 bardak soğanı şeffaflaşıncaya kadar 1 yemek kaşığı zeytin yağında kavurun. Etleri kağıt havlu üzerinde iyice kurulayın. Etleri ve unu naylon torbaya koyup, etler unla kaplanana kadar sallayın. Etleri ekleyin, hafifçe kahverengileşene kadar birkaç kere karıştırın. 1 bardak su ekleyin. Et yumuşayana kadar 20 dakika pişirin. Başka bir tencerede, bamyaları 1 yemek kaşığı zeytin yağında 2 - 3 dakika hızlıca kavurun. (İçleri donuk kalabilir.) Bamyaları etli karışıma ekleyin. Domatesleri, soğanların kalanını, limon suyunu, sarımsak ve yenibaharı ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika veya bütün malzemeler yumuşayana kadar pişirin. Bamyalar hala sert olmalı. Gerekirse su ekleyin.

Pilav üzerinde servis yapın. (Porsiyon başına 1/2 bardak.)

İpucu

Bamya iki farklı şekilde hazırlanabilir. Çorbalarda veya bazı sulu yemeklerde bamyanın koyulaştırıcı etkilerinin ortaya çıkması için dilimlenerek kullanılır. Bu tarifte bamya bütün kullanıldığı için, bazılarının sevmediği o "yapışkan" hali yoktur.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:22 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.