![]() |
Bulgur Pilavı Bulgur PilavıMalzemeler 1/2 bardak soğan, doğranmış 1/2 bardak kereviz, doğranmış 1/4 bardak biber, doğranmış 2 yemek kaşığı zeytin yağı 1/4 bardak havuç, küçük doğranmış 1/4 bardak maydanoz, doğranmış 1 çay kaşığı portakal ceşnisi 1/4 çay kaşığı kimyon 1 tutam tuz 1 bardak bulgur, pilavlık 2 bardak su Yapılışı Kalın tabanlı bir tencerede, 2 yemek kaşığı zeytin yağını ısıtın. Bütün sebzeleri yumuşayıncaya kadar kavurun. Baharatları, maydanoz ve bulguru ekleyin. Yağ ile kaplanmaları için 1 dakika karıştırın. Suyu ekleyin ve orta kuvvetli ateşte su kaynayıp, karışım koyulaşana kadar pişirin. Ağzını sıkıca kapatın ve altını kısın. Kapağı açmadan 25 dakika daha pişirin. 25 dakikada kontrol edin. Bulgur yumuşak, tane tane ve tamamen pişmiş görünmelidir. Hemen yayvan bir servis tabağına boşaltın. Çatalla havalandırın. Hemen servis edin ya da sonra kullanacaksanız buzdolabına kaldırın. Mikrodalgada veya kaynar su üzerine oturttuğunuz bir tas içerisinde ısıtabilirsiniz. İpucu Bulgur farklı boylarda satılır. Pilavlık bulgur kullanın. Bu tarif fırında et, pirzola ya da köfteyle birlikte servis için harikadır. Kümes hayvanlarını "doldurmak" için de kullanabilirsiniz. Vejetaryen yemeklerine uyum sağlar. Bu tarifi kendi zevkinize göre baharatlar ekleyerek özelleştirebilirsiniz. Bir Porsiyonun Besin Değerleri Protein 2 gram Potasyum 111 mg. Sodyum 25 mg. Karbonhidrat 12 gram Kalori 78 Fosfor 48 mg. Kalsiyum 12 mg. Yağ 3 gram Roche Müstahzarları Sanayi Anonim Şirketinin katkılarıyla |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:12 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.