![]() |
Tahıl ve Kuru Baklagil Yemekleri Tahıl ve Kuru Baklagil YemekleriYoğurtlu Bulgur Köftesi (6 porsiyon) İçindekiler Ölçü-miktar Bulgur (köftelik)2 su bardağı Tuz 2, 1/2 tatlı kaşığı Su 6, 1/2 su bardağı Un 5 yemek kaşığı Sarmısak 3 diş Yoğurt1, 3/4 su bardağı Sıvı yağ7, 1/2 yemek kaşığı Kırmızıbiber 1/2 tatlı yemek kaşığı Nane 1 yemek kaşığı Yapılışı Bulguru geniş bir kaba koy, 2 tatlı kaşığı tuz kat karıştır, 1 su bardağı suyu ara ara serperek 10 dakika yoğur. Unu ilave et, 2/3 su bardağı su ekleyerek 10 dakika daha yoğur, üzerine kurumaması için nemli bez koy. Su ile avcu ıslatarak fındık büyüklüğünde köfteler yuvarla, ortalarını çukurlaştır ve delikli süzgece al. Kalan su ve tuzu tencereye koy, üzerine süzgeci yerleştir, kapağı kapat, kaynayan suyun buharı ile köfteleri 20-25 dakika pişir, servis tabağına al. Sarmısağı soy, yıka, ez, yoğurda kat, karıştır, köftelerin üzerine dök. Yağı ısıt, kırmızıbiberi ve naneyi ekle, birkaç kez karıştır, köftelerin haşlama suyunu kat, yoğurtlu köftelerin üzerine dök. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:41 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.