![]() |
Et ve Et Mamüllerinin Sağlık Açısından Açıklaması Et ve Et Mamüllerinin Sağlık Açısından AçıklamasıHayvansal gıda maddeleri denilince: -Etler ve sakadat, -Balıklar, -Av ve kümes hayvanları, -Süt ve mamülleri, -Yumurta anlaşılır. Bu hayvansal gıda maddeleri, hayvansal protein kaynağımızdır. Bunların proteini 1. sınıf yani en yararlı ve her gün yaş, kilo ve sağlık durumuna göre belirli miktarlarda mutlaka alınmaları gerekli temel gıda maddelerimizdendir. Bilhassa hamile ve emzikli kadınlar, bebekler, çocuklar, hastalar ve hastalıktan yeni kurtulmuş kişiler, mutlaka bu hayvansal proteinlerden almaya mecburdurlar. Aksi halde bebeklerin ve çocukların bedenen ve zihnen büyümeleri; hastaların kendilerini toparlaması imkanı olmaz. Aşağıda çeşitli hayvan etlerinin sağlığımız yönünden durumları bildirilmiştir. Diğer tüm yiyecekler, birbirine yakınlık derecelerine göre toplu gruplar halinde verilerek, o gruptan birinin yenmesi mahzurlu ise, onun yerine neyin yenilebileceği gösterilmeye çalışılmıştır. ALT KONULAR Piliç - Tavuk Kaz Ördek Hindi Kuzu Oğlak Koyun Sığır Dana Sakadat Tavşan Av Etleri Balıklar Kabuklu Deniz Ürünleri |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:29 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.