![]() |
Karışım Hazırlanması Karışım HazırlanmasıEsanslar çok yoğun olduğundan mutlaka seyreltilmeli; yoksa yakıcı olabiliyor ve hatta alerjiye yol açabiliyorlar. Bunları masajda kullanabilmek için taşıyıcı bir yağ içinde seyreltmelisiniz. En yaygın olarak kullanılan taşıyıcı yağlar; badem, soya, üzüm çekirdeği, avokado, şeftali ve buğday tanesi yağlarıdır. Buğday tanesi yağı, E vitamini yönünden çok zengin bir antioksidandır ama koyu ve ağır olduğundan kokusunu bastırmak için daha hafif bir taşıyıcı yağa bundan birazcık ekleyebilirsiniz. İki - üç damla esansı, 5 ml.lik bir çay kaşığı taşıyıcı yağla karıştırın. Daha fazla miktarlarda hazırlanacak bir karışım için 50 ml. taşıyıcı yağa 15 - 30 damla kadar esans ekleyebilirsiniz. Duyarlı tenlerde ve yüzde daha seyreltik bir karışım kullanın. Bunlar birkaç haftada bozulabileceğinden, bir kerede bu miktarı aşmayın. Esanslar genellikle çok yağlı değildir; bunlar çabucak buharlaşan alışılmadık ölçüde uçucu sıvılardır, Bu yüzden kullandıktan sonra şişenin kapağını kapatın. Hava geçirmez şişelerde, serin ve karanlık yerlerde saklayın. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:52 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.