![]() |
Sıcak Şeftali Tatlısı Sıcak Şeftali Tatlısı MALZEME: 3 adet şeftali, 1 su bardağı üzüm, 1 su bardağı vişne, 1 çorba kaşığı un, 1/2 su bardağı kahverengi tozşeker, 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi, 1/2 çay kaşığı tarçın. Üzeri için 1 su bardağı yulaf ezmesi. 10 adet kepekli bisküvi, 1 çorba kaşığı katıyağ ve dondurma. HAZIRLANIŞI: Şeftalilerin kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Dilimlenmiş şeftalileri, vişne ve üzüm tanelerini bir kabın içine atın. Üzerine bir çorba kaşığı unu, şekeri, rendelenmiş limon kabuğunu ve tarçını dökün, iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı önceden yağlanmış 20x20 cm kalıba dökün. Diğer tarafta bisküvileri un haline getirin. Yulaf ezmesi, şeker ve katıyağ ile karıştırın. Kalıba döktüğünüz meyveli karışımın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 30-40 dakika pişirin. Dondurma ile servis yapın. Afiyet olsun |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:13 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.