![]() |
Gelin Turşusu Gelin Turşusu MALZEME: 250 gr. sivri biber veya küçük dolmalık birer, 8 diş sarımsak, 1.5 kahve fincanı sirke, 1 tatlı kaşığı tozşeker, 1 tatlı kaşığı kuru nane, su, tuz. HAZIRLANIŞI: Biberlerin çekirdeklerini çıkartın. İri parçalar halinde doğrayın. Az tuzlu suda biberler yumuşayana kadar haşlayın. Biberleri delikli kepçe ile sudan çıkarın. Sarımsakları dövün. Bir kapta sarımsak, sirke, tozşeker, tuz ve biberleri, haşladığınız suyun bir kısmına karıştırın. Derin bir kaseye aldığınız biberlerin üzerine bu karışımı dökün. Üzerine kuru nane serperek servis yapın. Afiyet olsun. Soğuk çorba olarak yenen gelin turşusunu, birçok yemeğin yanında garnitür olarak da kullanabilirsiniz. Özellikle etli yemeklerin yanına daha çok yakışacaktır. Deneyin; kesinlikle farklı bir tatla karşılaşacaksınız. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:58 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.