![]() |
Tulum Peynirli Puf Böreği Tulum Peynirli Puf Böreği MALZEME: 6 yemek kaşığı katı yağ, yarım yemek kaşığı sıvı yağ, 2 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı limon suyu, 1 su bardağı un, tuz. İçi için: 200 gram tulum peyniri, 1 adet yumurta, 1 demet dereotu. Kızartmak için: 2 su bardağı sıvı yağ. HAZIRLANIŞI: Katı yağı bir tavada eritin. Unu eleyip ortasına bir çukur açın. Erittiğiniz katı yağ, sıvı yağ, yoğurt, un, tuz ve limon suyunu ilave edip 100 ml su katın ve yoğurarak hamur yapın. Mutfak tezgahına un serpin, hamuru unun üzerine yerleştirip nemli bir bezle örtün, 20 dakika dinlenmeye bırakın. Tulum peynirini ezip, içine 1 adet yumurtayı karın. Kıyılmış dereotunu ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde 12 parça koparıp yapışmamaları için unlayın hamurları bir merdane ile 6 mm çapında daire şeklinde açın ve harcı yarısının üzerine yerleştirin. Hamurun kenarlarında, kapatmak için 2 cm boşluk bırakın. Bir kasede 2 adet yumurta sarısını çırpın. Hamurdaki 2 cmlik paya yumurta sarılarını sürün. Hamuru yumurta sürülü kısma bastırarak kapatın. Puf böreklerini un serpilmiş bir tepsiye yerleştirin. Sıvı yağı kızdırın. Börekleri 2-3 dakika kızartın. Yağını süzdürüp servis yapın. Afiyet olsun... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:20 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.