![]() |
Boşnak Pilavı Boşnak Pilavı MALZEME: 1 kg. pırasa, 2 su bardağı pirinç, 3 adet tavuk budu, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı margarin, 2.5 su bardağı sıcak su. HAZIRLANIŞI: Ön hazırlık olarak ince ve yuvarlak dilimlenmiş pırasaları 3-4 kaşık sıvı yağda hafifçe kavuralım. Ateşten alalım. Butları haşlayalım. Tencereden alıp 3-4 kaşık sıvı yağ ilavesi ile teflon tavada arkalı önlü kızartalım. Pirinçleri ılık tuzlu suda en az yarım saat bekletelim. Nişastası gidene dek birkaç su yıkayıp suyunu süzelim. Tencereye sıvı yağı ve margarini alıp, kızdıralım. Pirinçler şeffaflaşana dek kavuralım. Pirinçlerin üzerine pırasaları yayalım. Pırasaların üzerine butları yerleştirelim. 2.5 su bardağı sıcak tavuk suyunu ve tuzu ekleyelim. Kısık ateş üzerinde ve kapaklı olarak pirinçler suyunu çekene dek pişirelim. 15 dakika demlendirip, servis yapalım. Afiyet olsun. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:56 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.