![]() |
Bezelyeli Yanardağ Pastası Bezelyeli Yanardağ Pastası 12 kişilik Hazırlama süresi 20 dakika Pişirme süresi 15 dakika Malzeme listesi 1 adet iki katlı hazır kek (kakaolu pastaban) 20-30 ader hazır beze (ceviz büyüklüğünde olmalı) 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi 2 yemek kaşığı dolusu pirinçunu 1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası 1,5 su bardağı tozşeker 1 paket vanilya 4 yemek kaşığı dolusu kakao 6 su bardağı süt 50 gr tereyağı 2 adet yumurtanın sarısı 1 su bardağı hazır süt kreması Pirinç unu ve mısır nişastasını orta boy bir tencereye aktarıp üzerine tozşeker, vanilya ve kakaoyu ekledikten sonra sütü katın. Tel çırpacak yardımıyla malzemeleri karıştırın. Orta ısılı ateşte, tahta kaşıkla karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Sos kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alın. Üzerine tereyağını da hemen katıp karıştırmaya devam ederken yumurta sarılarını ilave edin. Yine karıştırarak sosu iyice karıştırın. Hazır süt kremasını da ilave edip tekrar karıştırdıktan sonra kenarda bekletin. Bezelerden 6-7 adedini elinizle ezin. Çekilmiş fındık içini ekleyip karıştırın. Hazır kekin iki parçaısnı birbirinden ayırın. Kremalı kakaolu sosu sıcak ya da sıcağa yakın haldeyken kekin bir parçasının üzerine bolca yayın. Üzerine bezeli karışımı yayıp kekin ikinci parçasını üzerine yerleştirin. Bütün haldeki bezeleri de kule yapar gibi pastanın üzerine yerleştirin. Ilık haldeki kakaolu sosun kalanını kekin üzerine gezdirip her taafına iyice sürdükten aonra bızdoabında 1-2 saat kadar bekletin. Dilimleyerek servis yapın. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:58 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.