![]() |
Baharatlı Ekmek Baharatlı Ekmek MALZEME: 250 gr un, 1 paket kabartma tozu, 200 ml süt, 50 gr esmer tozşeker, 3 yemek kaşığı bal, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı toz anason, 1 yemek kaşığı toz tarçın, 2 adet karanfil, 1 tatlı kaşığı adaçayı tozu, 1 tatlı kaşığı muskat, tuz. HAZIRLANIŞI: Sütü derince bir tencereye koyup karanfilleri ilave edip harlı ateşte ısıtın. Isınınca ateşi kısın. Süte şekeri ve balı ilave edip bütün malzeme iyice karışana kadar karıştırıp ateşten alın. Tereyağı ile kalıbınızın içini iyice yağlayın. Çukur bir kapta un, kabartma tozu, anason, tarçın, muskat ve adaçayını karıştırın. Sütün içindeki karanfilleri çıkarıp unlu karışımın üzerine azar azar dökerek karıştırın. Tahta kaşıkla karıştırarak homojen bir hamur elde edin. Sonra 10 dakika daha aynı yönde karıştırın. Önceden yağladığınız kalıba hamuru dökün. 160 derece sıcaklıktaki fırına verip 1 saat pişirin. İnce bir bıçak yardımı ile pişmeyi kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:13 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.