![]() |
Armutlu kuzu eti tarifi Armutlu kuzu eti tarifi 8 kişilik Hazırlama süresi 20 dakika Pişirme süresi 85 dakika Malzeme listesi 500 gr kuşbaşı kuzu eti 4 adet orta boy kuru soğan 6 adet küçük boy sert armut veya 3 adet iri doğranmış sert armut 1 çay kaşığı tuz, karabiber 1 adet kesme şeker 1 yemek kaşığı tereyağı Öncelikle, kuşbaşı kuzu etlerini bir tencereye aktarıp üzerine 6 su bardağı ılık su ekleyerek 30 dakika kadar başlayın. Öte yandan, tereyağını geniş bir tencereye koyup erittikten sonra üzerine ince halkalar şeklinde doğradığınız soğanı aktarın. Orta ısılı ateşte, sık sık karıştırarak soğanlar sararıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika kavurun. Kesme şekeri, tuzu ve karabiberi ilave edip soğanların rengi hafif kahverengileşinceye kadar kavurun. Armutların da kabuklarını soyup dörde bölün. Kullanacağınız armutlar küçük boysa çekirdeklerini çıkarmanıza gerek yoktur. Armutları rengi kahverengiye dönmüş, yani karamelize olmuş soğanların üzerine aktarın. Karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun. Haşladığınız etleri de suyuyla birlikte ilave edin. Kısık ateşte 30 dakika kadar pişirip ocaktan alın. İsterseniz ince kıyılmış taze naneyle süsleyip pilavın yanında servise sunabilirsiniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:32 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.