![]() |
Akdeniz peltesi tarifi Akdeniz peltesi tarifi Yapılışı: Öncelikle, limonların suyunu sıkıp orta boy bir tencereye koyun. Üzerine aktardığıınız nişasta, toz şeker ve suyla birlikte hızlı hızlı karıştırarak kısık ateşte pişirin. Pelte kaynamaya başlayınca, 2-3 dakika daha ocakta tutun ve altını söndürüp, ılınmaya bırakın. Pelte ılınınca, kup bardaklarına ya da kaselere paylaştırın. Üzerini taze mevsim meyveleriyle süsleyerek servise sunun. Püf noktası; kış meyvesi olan nar pelteye çok yakışacaktır. Pelte kaynamaya başlayana kadar kısık ateşte ama sürekli ve hızlıca karıştırarak pişirmeye özen gösterin. Böylece, rengi şeffaf olacak ve içinde topaklar olmayacaktır. 6 kişilik Hazırlama süresi 10 dakika Pişirme süresi 15 dakika Malzeme listesi 4 adet orta boy limon 1 su bardağı tozşeker 4 yemek kaşığı nişasta 4 su bardağı su |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:29 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.