Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Fissür (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=483908)

Bluesky24 09-04-2010 05:55 PM

Fissür
 




FissürGenellikle, ağız kenarında veya anus mukozasında görülen, çatlak ya da ufak yaradır.

Nedeni: Ağızda, çeşitli etkenlerle, ufak fissürler belirebilir. Bunlar, ağızla birlikte devamlı hareket halinde olduklarından ve içinde bakteri bulunan tükürükle bulaştıklarından, iyileşmeleri uzun sürer. Özelikle, soğuk havalarda, ağız fissüklerine sık rastlanır.

Anus fissürler, genellikle katı ve sert dışkının, anus mukozasını yırtmasıyla oluşur. Her dışkı çıkışında, oluşmuş bir fissür yeniden açılır ve dışkı ile enfekte olabilir.

Belirtileri: Anus fissürleri çok ağrılıdır. Dışkılama sırasında hasta, çok fazla sancılandığından, kendini tutar ve sonuçta kabızlık belirir. Anus çevresinde hafif bir kanama ve kaşıntı olabilir. Ağız kenarı çatlakları, hem rahatsız edici, hemde görünüşü bozan yaralardır.

Tedavi: Ağız kenarı çatlaklarında, yüz ve ağız temiz tutulmalı ve hasta, fissürü yalamaktan kaçınmalıdır. Belirli bir diş enfeksiyonu varsa, tedavi edilmelidir. Bazen, gümüş nitrat uygulanmasıyla fissür iyileşebilir. Anus fissürlerinde, dışkının yumuşak ve dışkılamanın düzenli olması sağlanmalı ve hafif vakalarda uyuşturucu bir merheme sürülmelidir. Anus ve çevresi temiz tutulmalı ve her dışkılamadan sonra yıkanmalıdır. Daha ağır vakalarda, genel narkoz altında, anus dilatasyonu ve hatta fissür ve çevresindeki derinin cerrahi yöntemlerle çıkartılması gerekebilir; ameliyat yarası birkaç haftada iyileşir.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:37 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.