![]() |
Balıklı Tarifler Balıklı TariflerÖncelikle Pazar günü babanızla tutacağınızı ümit ettiğim İstavrit tavanın tarifini vermek istiyorum. Gerçi bunu bilmeyen neredeyse yoktur ama küçük bir olasılık ta mümkün. İstavrit Tava Tuttuğunuz istavritleri ayıklamanız gerekiyor! Önce iç organlarını çıkartmak için balığın solungaçlarından tutun ve kuyruğuna doğru çekin. İyice yıkayın. İstavrit ufak balık olduğundan daha fazla bir temizlik gerekmiyor ama bu diğer balıklar için aynı değildir. ·Ayıkladığınız balıkları iyice unlayın. Bunun için bir naylon torbaya unu ve biraz da tuz koyarak balıkları içine atın ve torbanın içinde silkeleyin. ·Tavada kızdırdığınız yağın içine (yağ çok iyi kızmalıdır) balıkları birer birer aralıksız olarak düzgünce dizin. Bir tarafları iyice kızarınca diğer taraflarını çevirin. ·Bir maşa yardımı ile yağdan çıkarın ve biraz süzdükten sonra kayık bir tabağa koyun. ·Yeşil salata ve bol Roka salatası ile Hemen servis yapın. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:12 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.