Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Mezeler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=483688)

Bluesky24 09-04-2010 04:47 PM

Mezeler
 




MezelerTopik: Ermeni mutfağının en önemli mezelerinden olan Topik bugün İstanbulda bir-iki meyhanede (Boncuk, Nevizade) bulunabilmekte ya da Ermenilerin yoğun olarak yaşadıkları semtlerden Kurtuluşta bazı mezecilerde satılmaktadır.

Malzemeler: (6 kişilik)

2 orta boy patates

250gr nohut (1 gece önceden ıslatılmış yada konserve haşlanmış nohut)

1 kilo soğan

250 gr tahin

2 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 ½ tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı yenibahar

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

2 çorba kaşığı kuru üzüm

Yapılışı:

·Patatesleri kabukları ile beraber haşlayın. Kabuklarını soyarak püre haline getirin

·Bir gece önceden ıslattığınız nohutu iyice pişirin. Kabuklarını soyarak püre haline getirin. Konserve kullanıyorsanız kabuklarını soymaya gerek yok.

·Soğanları ince ince doğrayın ve tuzsuz olarak haşlayın. Suyunu süzün ama ayrı bir kapta saklayın.

·Patates ve nohut püresini birleştirerek içine 2 kaşık tahin, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 kaşık soğan suyunu ilave edin.

·Bu püreyi bir müddet üzeri kapalı olarak dolapta dinlendirin.

·Soğanın diğer kalan kısmına bir tahta kaşık ile geri kalan tahini yedirin içine şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, tarçın, yenibahar, karabiber ve dolmalık fıstığı ilave edin.

·Dinlendirdiğiniz püreden avuç içi büyüklüğünde bir top alarak 2 temiz bezin arasına (tülbent olabilir) yerleştirin.

·Bu topu oklava ile açarak dikdörtgen haline getirin.

·Daha sonra bezleri arasından alıp içine soğanın diğer tarçınlı, fıstıklı ve baharatlı hazırladığınız içden koyarak bohça haline getirin. Kapattığınız yer altta kalsın.

·Geri kalan malzemeyi de aynı şekilde tamamlayarak hazırladığınız bohçaları dolapta dinlendirin.

·Servis yaparken üzerine biraz tarçın serpin.



Altın sarısı Karidesler


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:32 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.