Bluesky24 | 09-04-2010 04:42 PM | Artık İskele Sokakın da bir Japonu var!
Artık İskele Sokakın da bir Japonu var!Caddebostan İskele Sokak beni oldukça şaşırtmaya başladı. Kabul ediyorum Anadolu yakasının en hareketli caddelerinden biri. Restaurantlar, barlar cadde boyunca yan yana-dizi dizi. İtalyan, tabiiki kebap! seçenekleri yanı sıra, özellikle ucuz balık restaurantları bakımından çok zengin olsada tarz olarak dikkatinizi çekecek bir yere rastlamanız zor. İdi! Diyorum çünkü ben İskele Sokakda yürüken, "pop" tarzında bir Japon restaurantı göreceğimi ve normalde İstanbulda bu fiyatlara Japon yemekleri yiyebileceğimi asla düşünemezdim. UMEyi görünce "acaba başka bir yere mi saptım?" diye düşündüm, birden heyecanlandım, insanda ferahlık hissi uyandıran ambiyansına kapılıverdim. Tam yemekleri denemek için hazırlanırken birden yanımdaki arkadaşımın Japon yemeği sevmediğini hatırladım ve elinden dondurması düşmüş çocuk gibi – tabi bu yaşta ağlamadım ama, kös kös gözüm arkada yola devam etmek zorunda kaldım. Neyseki üzüntüm fazla sürmedi, Allahdan başka bir şey isteseymişim...derler ya işte aynen öyle oldu. Akşam yemek yemek üzere sözleştiğimiz arkadaşlarımız "İskele sokakda yeni bir yer açıldı, oraya gidiyoruz" dediklerinde gene salaş balık restaurantlarından biridir diye düşünmüştüm ama UME dediklerinde heyecanım geri geldi. |