![]() |
Yeşil Salata - Kolay Ama Zor Yeşil Salata - Kolay Ama ZorGeçen gün yeni tanıştığım bir arkadaşım, "bırak restoranlarda doğru dürüst salata yemeyi, evlerde de yapabilen yok" dedi. Çok doğru, ben de uzun süredir aynı şeyden şikayetçiyim. Halbuki yeşil salata yapmakta ne var, herkes yapar, yıka, sosla, karıştır işte salata! Yanlış... Peki nedir iyi bir salata yapmanın püf noktası? Salata, özellikle en kolay gibi gözüken yeşil salata yapımı daha markette ya da manavda malzemeleri alırken başlar. Yeşil salatanın hangisini alırsanız alın - ki renginden, şeklinden, tadına kadar farklı bir sürü çeşidi var ve artık marketlerde karışık hazırlanmış, paketlenmiş hazır da bulabiliyorsunuz, önemli olan daha tarladan yeni koparılmış gibi görünmesi, yani taze olması. Manavınız iyiyse ve uzun zamandır hep ordan alışveriş yapıyorsanız sizi tanıyordur ve en iyisini verecektir nasıl olsa ama marketten alıyorsanız kendiniz seçmeniz gerekiyor. Taze olup olmadığını anlamanın en kolay yolu görüntüsü. Elinize aldığınızda eğer tezgahta durmaktan kendi suyunu kullanıp susuzluktan pörsümüş hissi veriyorsa, rengi canlı yeşilden sarıya dönmüşse, yaprak uçları kararmışsa ve kokladığınızda beyniniz şüphe yaratıyorsa, o zaman yeşil salata hayalinizden vaz geçin. (Ben herşeyi koklarım, çünkü burun yemekte kullanmanız gereken en önemli organlarınızdan biridir ve asla yalan söylemez. Yediklerinizin taze olup olmadığını önce kokusu sonra da tadıyla anlarsınız, bu yetmezse sindirim sisteminiz sinyal verecektir zaten, artık çok geçken tabii!) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:37 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.