![]() |
Şarabını İç Bağını Sor Şarabını İç Bağını SorBana göre şarap şampanyadan sonra en güzel kutlama içkisi olduğundan Babalar gününü kutlamaya elimde bir şişe Selcen şarabı ile gittim babama. Sağolsun Selcenin yetkililerinden Ekin hanım bana tatmam için taaa Denizliden bir şişe Öküzgözü-Çalkarası göndermiş. Nasıl makbule geçti anlatamam. Babamı yeni şarap denemenin herhangi bir hediyeden daha mutlu edeceğini bildiğimden, üstelik tadım sonuçları da oldukça tatmin edici olduğundan Selcene iki defa teşekkür ederim. Bilindiği gibi Çalkarası Denizli'nin Güney-Çal kazaları çevresinde yetişen, açık renkli ince şaraplar veren, etli ve sulu bir kırmızı üzüm çeşidi. Öküzgözü ise asıl vatanı Diyarbakır olmasına rağmen iri taneleri, orta kalınlıkta kabuğu ile ve sıcağı, güneşi, kuru kara iklimini seven yapısıyla artık Denizli bölgesine de gayet iyi uyum sağlayarak dolgun ve zengin şarap üretimini mümkün kılıyor.Selcenin değimiyle Çalkarası ile de gayet güzel hasret gideriyor... Selcen "Öküzgözü Çalkarası" oldukça başarılı bir kupaj. Hafif asitli, hafif buruk ve gövdeli, burnunuzda mis gibi ahududu, böğürtlen kokarken, finishi ‘uzun bir şarap, tadı damakta uzun süre kalıyor. Kırmızı meyvelerin yoğun tadını alıyorsunuz. Aromasında olduğu gibi canlı ve yoğun kırmızı rengini de Öküzgözünden almış. Çok rahat yaz barbekü partilerinin gözdesi olmaya aday, zira ızgara etlerle çok uyumlu. Gelelim Selcene. Kendilerini şarabın yeni adı olarak tanımlıyorlar. "Kalite tesadüf değildir" diyorlar ve aldıkları akademik danışmanlıkla yörenin yüzyıllardır varolan üzümcülük ve şarapçılık birikimini butik şarap üretimi ile değerlendiriyorlar. Şarabı en iyi şekilde üretmek ve şarabın bulunduğu her yerde bilinir olmak için çalışıyorlar. Bu sayede Türk şarabının marka haline gelmesine katkıda bulunmayı, şarabın doğduğu toprakları tanıtmayı ve yöre ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyorlar. Yılda 261.000 lt kapasite ile butik üretimleri kalite kontrollerini üst seviyeye taşıyor. Selcen şarapları Çalkarası, Öküzgözü, Boğazkere, Kalecik Karası ve Sultaniye üzümleri kullanılarak Estate Bottling (üzümlerin yetiştiği bölgede kurulan tesislerde üretilmesi) sistemi ile üretiliyor. Üzümlerini yerel üzüm yetiştiricilerinden ve kendi bağlarından temin ediyorlar. Depolama tankları da bağların arasındaki üretim tesislerinde, üzümler üretim için özenle seçildikten sonra işlenmeden önce bağlarda inceleniyor ve üretime uygun olup olmadığı tespit ediliyor. Daha sonra kasalar içerisinde ezilmeden üretim yerine getirilen üzümler bekletilmeden en fazla 20 dakika içinde hemen işleme alınarak modern tekniklerle, hijyenik koşullarda, şarap olma yolunda gerekli fermentasyon ve depolama işlemlerine tabi tutuluyor. Dolayısıyla izlenen teknik ve özen sayesinde üzümün doğal aroması hiçbir şekilde kaybolmuyor ve şişeyi açtığınızda yeniden ortaya çıkıyor. Selcen şarap çeşitleri; Kırmızı: * Çalkarası * Öküzgözü * Boğazkere * Öküzgözü-Boğazkere * Öküzgözü-Çalkarası * Öküzgözü-Boğazkere-Çalkarası * Boğazkere-Çalkarası * Kalecik Karası |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:02 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.