Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Menü21 (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=483654)

Bluesky24 09-04-2010 04:40 PM

Menü21
 




Menü21Sebze Çorbası

Malzeme

- yarım çay bardağı yağ

- 2 adet havuç

- 2 adet patates

- 1 adet kabak

- 1 adet kereviz

- 1 adet soğan

- 2 yemek kaşığı un

- 4 adet taze soğan

- 2 su bardağı süt

- 4 su bardağı et suyu

- 1 tatlı kaşığı kekik

- tuz-karabiber

Hazırlanışı

1. Kabağın kabuğunu kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin.

2. Kerevizin kabuğunu soyup, limonla ovup, rendeleyin. Rendelenmiş kerevizleri limonlu suda bekletin.

3. Kuru soğanı ayıklayıp, rendeleyin. Taze soğanları ayıklayıp, doğrayın.

4. Havucun kabuğunu kazıyıp, ikiye bölün. Havucun uzun kenarı boyunca iki uzun çizgi kesip arasını "V" şeklinde şerit kesip içini çıkarın. Keskin bir bıçak yardımıyla halka halka doğrayın. Havuç dilimleri çiçek şeklinde olacaktır.

5. Patatesleri halka şeklinde dilimleyip, iç kısmını dikdörtgen şeklinde kesip, kürdan şeklinde doğrayın. Patatesin çıkan kenarlarını tavla zarı şeklinde doğrayın. Tencerede Sana Crème Bonjour u kızdırıp, içine yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

6. Daha sonra içine çiçek şeklinde doğranmış havuçları, kekiği ekleyip kavurmaya devam edin.

7. Havuçlar parlamaya başlayınca rendelenmiş Kabağı, kerevizi, patatesi ekleyip kavurun.

8. Sebzelerden sonra unu ilave edip, unun kokusu çıkıncaya kadar orta ateşte kavurarak pişirin.

9. En son et suyunu, sütü ,kıyılmış taze soğanları, tuz-karabiberi ekleyip, bir taşım sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip, maydonoz ile süsledikten sonra sıcak sıcak servis edin.

***********

Beğendili Tavuk

Malzeme

- 1 adet 1 1/2 gr'lık bütün tavuk (temizlenmiş)

- 10 adet iri kemer patlıcanı

- Tuz

- Taze çekilmiş karabiber

- Bir bardak yağ

- 1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan

- 300 gr (1 su bardağındanbiraz fazla)

- konkase domates

- 1 adet defne yaprağı

- 2 adet sivribiber (tohumları alınıp ince dilimlenmiş)

- 750 ml (3 su bardağı) tavuk suyu

- 75 gr (3/5 su bardağı) un

- 750 ml (3 su bardağı) süt

- 100 gr (yaklaşık 1 1/2 su bardağı) rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı

Hazırlık

Patlıcanları bir fırın tepsisi üzerinde salamandraya sürüp, arasıra çevirerek, kabukları hemen yanıncaya kadar pişirin.

Yarım çay bardağı yağı tencerede kızdırın. Yağ kızınca tavuğu tencereye koyup her tarafını iyice kızartın. Bir kaba alın.

Tavuğun sosunu hazırlamak için, tavuğun kızartıldığı tencereye soğanları koyup 1 dakika kavurun. Konkase domatesi defne yaprağını, sivri biberleri ve tavuk suyunu katıp bir taşım kaynatın.

Hazırladığınız yağ ile kavrulmuş una soyduğunuz patlıcanları ekleyip kaşıkla döverek ezin.

Ana Yemek

1. Temizlenmiş tavuğu tuzlayın ve biberleyin. Fırınınızın üst katındaki salamandrayı yakın. Solda gösterildiği biçimde patlıcanları kabukları yanıncaya kadar pişirin.

2. Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde tavuğu Sana ile altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın ve tavuğun sosunu hazırlayın. Hazırladığınız sosu tenceredeki tavuğun üzerine döküp, kapağını kapatarak kısık ateşte 25 dakika pişirin.

3. Bu arada beğendiyi hazırlayın. Bunun için unu eleyin. Kalan Sana'yı bir tencerede eritin. Elenmiş unu ilave edip sürekli karıştırarak un kokusu gidinceye kadar kavurun. Tencereyi ateşten alıp ılınmaya bırakın. Sütü bir taşım kaynatın. Patlıcanları alıp kabuklarını soyarak tencereye ilave edin ve ezerek karıştırın. Kaynar sütü de ekleyip tencereyi tekrar ateşe oturtun, karıştırarak beğendiyi pişirin. Rendelenmiş peyniri de ekleyerek hepsini birden iyice karıştırın. Tuzunu ayarlayıp tencereyi ateşten alın.

4. Beğendiyi bir servis tabağına aktarın. Ortasına pişen tavuğu ister bütün ister parçalayarak yerleştirin. Üzerine tavuğun sosunu gezdirerek servis yapın.

************


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:21 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.