![]() |
Kurban Bayramı Yemekleri / Menü 17 Kurban Bayramı Yemekleri / Menü 17Cevizli Saray Köftesi 6 kişilik Malzemeler 500 gr dana kıyma 1 kahve fincanı su 2-3 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi 4 adet yumurta 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 kahve fincanı çam fıstığı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı un 1 su bardağı zeytinyağı Yapılışı Kıymayı tencereye koyup 1 kahve fincanı su ilavesi ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Suyunu çekince ocağın altını kapatıp kıymayı soğumaya bırakın. Soğumuş kıymaya ufalanmış ekmek içlerini, çırpılmış yumurtaları, dövülmüş cevizi, çam fıstıklarını, karabiber ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeyi yoğurun. Harç suluca kalırsa ufalanmış ekmek içi ilave edin. Köfte harcından küçük parçalar koparıp top köfteler yapın. Hazırladığınız köfteleri unlayın. Elekte sallayarak fazla unu silkeleyin. Tavaya zeytinyağını koyup orta ateşte yakmadan kızdırın. Kızgın yağda köfteleri pembeleşinceye kadar kızartın. Kızaran köfteleri yağlarını süzerek bir servis kabına çıkarın. Sıcak servis yapın. Elbasan Tava 4 Kişilik Malzemeler 1 kg kuzu kol 150 gr tereyağı 200 gr un 3 yumurta 500 gr yoğurt tuz Üzeri için salça ve sıvıyağ |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:50 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.