![]() |
Dondurma Tarifleri Dondurma TarifleriBADEMLİ DONDURMA Malzemeler 1 Litre süt 300 gr tozşeker 200 gr badem 1 Paket vanilya Hazırlanışı Bademlerin kabuklarını soyup robottan geçirin. Robottan geçirdiğiniz bademleri sütle karıştırıp seyrek elekten geçirin. Eleğin üstünde kalan bademleri tekrar robottan geçirip sütün içine ilave edin. Süte şekeri de koyarak hepsini ateş üzerinde karıştırarak 10 dakika pişirin. Ateşten alıp vanilyasını ilave edin ve soğumaya bırakın. Buz kalıplarına koyarak buzdolabın buzluğunda dondurun. Ara sıra alıp karıştırın ve tekrar buzluğa koyun. İstediğiniz donma şekline gelince dondurma kaplarına koyup servis yapın. ÇİLEKLİ DONDURMA Malzemeler 500 gr çilek 300 gr tozşeker 2 su bardağı su 1 adet limon suyu Hazırlanışı Çileklerin saplarını ayıklayıp, 4-5 kez iyice yıkayın. Porselen bir kaseye koyup üzerine 1 adet limon suyunu gezdirin. Şekeri bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın. Şurubu ateşten alıp soğutun. Soğuk şurubu çileklerin üzerine döküp iyice karıştırın. Sonra bu karışımı tel süzgeçten ezerek porselen bir kaba geçirin. Bu renkli şurubu buz kalıplarına koyun ve buzdolabın bzluğuna koyarak donmasını sağlayın. Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrar buzluğa koyun. İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın. NOT : Çilekli sulu karışımı robottan geçirerek de yapabilirsiniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:40 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.