![]() |
Menü16 Menü16Tavuk Çorba Malzemeler (8 kişilik) - 12 su bardağı su - 1 bütün tavuk - 2 adet derisiz tavuk göğsü veya butu - 3 adet havuç - 1 büyük soğan - 2 adet kereviz sapı - 1/4 çay kaşığı karabiber - 2 çay kaşığı tuz - 1 demet dereotu (Yıkanmış bir iple bağlanmış olacak) Hazırlanışı: 1- Havuçların kabuklarını soyun. 2- Kereviz saplarını, yapraklarıyla birlikte 1.5 cm boyunda kesin. 3- 12 su bardağı suyu büyükçe bir tencereye koyun. 4- İçine, tavuk parçaları ile kereviz saplarını atın ve kaynamaya bırakın. 5- Su kaynarken, bütün tavuğun içini tuzlayın. 6- Tuzladığınız bütün tavuğuda kaynayan suyun içine atın. 7- Ateşi kısın ve 30 dakika haşlamaya bırakın. 8- 30 dakika sonra çatalla kontrol edin. 9- Piştiğinden eminseniz, bütün tavuğu tencereden çıkartın ve soğumaya bırakın. 10- Parça tavuklar tencerede kalsın. 11- İçine bütün bir soğan, havuç, tuz ve karabiberi ekleyin. 12- 1 saat 15 dakika kısık ateşte haşlayın. 13- Tabağa aldığınız bütün tavuk soğuyunca derisini ve kemiklerini çıkartıp atın. 14- Kalan tavuğu küçük parçalar halinde doğrayın. (İsteğe göre çorbaya ekleyebilir yada salatada kullanmak üzere ayırabilirsiniz.) 15- Çorbayı süzün. 16- Havuçları küçük küçük kesip, tekrar çorbaya ekleyin. 17- Dereotunu bir dakika süreyle çorbanın içine atıp çıkartın. 18- Tuz ve karabiberini kontrol edin. 19- Diğer parça tavukları da yine isteğe göre küçük küçük kesip tavuk suyuna ekleyebilir ya da salatada kullanmak üzere ayırabilirsiniz. 20- İsteğe göre içine şehriye ya da pirinç de ekleyebilirsiniz. Kereviz Salata Malzemeler (6 kişilik) - 1 kg kereviz - 1 demet dereotu - 1 su bardağı mayonez - 1 çorba kaşığı sirke - 1 tatlı kaşığı hardal Hazırlanışı: 1- Kerevizleri soyun. 2- Küçük küçük parçalara kesin. 3- 1 tatlı kaşığı limon suyu koyduğunuz bol suda haşlayın. (Dikkat edin çok aşırı yumuşamasınlar.) 4- Başka bir kapta; mayonez sirke ve hardalı karıştırın. 5- Dereotlarını ince ince doğrayın. 6- Kerevizler haşlandıktan sonra süzün. 7- Biraz soğumasını bekleyin. 8- Kerevizleri bir salata kabına alın. 9- Hazırladığınız sos ve dereotuyla iyice karıştırın. (Kerevizlerin bozulmamasına dikkat edin.) 10- Buzdolabına koyun. 11- Mayonezin açılması için servisten yarım saat önce buzdolabından çıkarın. Sote Pazı ve Mantar İle Izgara Lağos Malzemeler (4 kişilik) - 600 gr lağos - 1/2 demet küçük doğranmış pazı - 15 adet küçük doğranmış mantar - 1 çorba kaşığı zeytinyağı - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı çekilmiş karabiber Hazırlanışı: 1- Pazı ve mantarları zeytinyağında sote edin. 2- Servis tabağının ortasına yerleştirin. 3- Lağos balığını eşit şekilde dörede bölün. 4- Tuz ve karabiberle tatlandırıp ızgarada pişirin. 5- Pazı ve mantarların üzerine yerleştirip servis yapın. Limonlu Cheesecake Malzemeler (6 kişilik) - 250 gr pötibör bisküvi - 125 gr erimiş tereyağı - 3,5 paket labne peyniri - 1/2 su bardağı toz şeker - 2 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu - 3 yumurta Limon sosu: - 45 gr tereyağı - 1/2 su bardağı toz şeker - 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) - 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi - 2 kahve kaşığı limon suyu Hazırlanışı: 1- Bisküvileri bir kaşık yardımıyla veye mutfok robotunda ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar dövün. 2- orta boy bir kaba alın. 3- İçine, -bir kaşık yardımıyla- erimiş tereyağını yedirin. 4- Bisküvi kırıntılarının her tarafının yağla ıslanmasına dikkat edin, çok iyi karışsın. 5- Bu hamuru kelepçeli, yuvarlak bir pasta kalıbının tabanına ve kenarlarına elinizle yayarak yerleştirin.Böylece pastanın altını yapmış olacaksınız. 6- Buzdolabına koyun ve 30 dakika soğutun. 7- Bu arada fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. 8- Bir karıştırma kabında; peyniri, şekeri ve limon kabuğu rendelerini iyice yumuşayıncaya kadar karıştırın. 9- Yumurtaları da teker teker bu karışıma yedirerek karıştırmaya devam edin. (Krema gibi olacak) 10- Buzdolabındaki pasta kalıbını çıkartın. 11- Kremayı içine dökün ve düzgünce yayın. 12- Pastanın üstü katılaşıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. 13- Fırından çıkartın ve pasta kalıbında soğumasını bekleyin. 14- Limon sosunu ilave edin Yayıncı Lale Apa ve Reklamcı Bedriye Renda Medin tarafından hazırlanan "REMIX; Hayatı Daha Lezzetli Kılmanın 222 Yolu" adlı yemek kitabından alınmıştır. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:46 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.