Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Menü16 (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=483646)

Bluesky24 09-04-2010 04:39 PM

Menü16
 




Menü16Tavuk Çorba

Malzemeler (8 kişilik)

- 12 su bardağı su

- 1 bütün tavuk

- 2 adet derisiz tavuk göğsü veya butu

- 3 adet havuç

- 1 büyük soğan

- 2 adet kereviz sapı

- 1/4 çay kaşığı karabiber

- 2 çay kaşığı tuz

- 1 demet dereotu (Yıkanmış bir iple bağlanmış olacak)

Hazırlanışı:

1- Havuçların kabuklarını soyun.

2- Kereviz saplarını, yapraklarıyla birlikte 1.5 cm boyunda kesin.

3- 12 su bardağı suyu büyükçe bir tencereye koyun.

4- İçine, tavuk parçaları ile kereviz saplarını atın ve kaynamaya bırakın.

5- Su kaynarken, bütün tavuğun içini tuzlayın.

6- Tuzladığınız bütün tavuğuda kaynayan suyun içine atın.

7- Ateşi kısın ve 30 dakika haşlamaya bırakın.

8- 30 dakika sonra çatalla kontrol edin.

9- Piştiğinden eminseniz, bütün tavuğu tencereden çıkartın ve soğumaya bırakın.

10- Parça tavuklar tencerede kalsın.

11- İçine bütün bir soğan, havuç, tuz ve karabiberi ekleyin.

12- 1 saat 15 dakika kısık ateşte haşlayın.

13- Tabağa aldığınız bütün tavuk soğuyunca derisini ve kemiklerini çıkartıp atın.

14- Kalan tavuğu küçük parçalar halinde doğrayın. (İsteğe göre çorbaya ekleyebilir yada salatada kullanmak üzere ayırabilirsiniz.)

15- Çorbayı süzün.

16- Havuçları küçük küçük kesip, tekrar çorbaya ekleyin.

17- Dereotunu bir dakika süreyle çorbanın içine atıp çıkartın.

18- Tuz ve karabiberini kontrol edin.

19- Diğer parça tavukları da yine isteğe göre küçük küçük kesip tavuk suyuna ekleyebilir ya da salatada kullanmak üzere ayırabilirsiniz.

20- İsteğe göre içine şehriye ya da pirinç de ekleyebilirsiniz.

Kereviz Salata

Malzemeler (6 kişilik)

- 1 kg kereviz

- 1 demet dereotu

- 1 su bardağı mayonez

- 1 çorba kaşığı sirke

- 1 tatlı kaşığı hardal

Hazırlanışı:

1- Kerevizleri soyun.

2- Küçük küçük parçalara kesin.

3- 1 tatlı kaşığı limon suyu koyduğunuz bol suda haşlayın. (Dikkat edin çok aşırı yumuşamasınlar.)

4- Başka bir kapta; mayonez sirke ve hardalı karıştırın.

5- Dereotlarını ince ince doğrayın.

6- Kerevizler haşlandıktan sonra süzün.

7- Biraz soğumasını bekleyin.

8- Kerevizleri bir salata kabına alın.

9- Hazırladığınız sos ve dereotuyla iyice karıştırın. (Kerevizlerin bozulmamasına dikkat edin.)

10- Buzdolabına koyun.

11- Mayonezin açılması için servisten yarım saat önce buzdolabından çıkarın.

Sote Pazı ve Mantar İle Izgara Lağos

Malzemeler (4 kişilik)

- 600 gr lağos

- 1/2 demet küçük doğranmış pazı

- 15 adet küçük doğranmış mantar

- 1 çorba kaşığı zeytinyağı

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

1- Pazı ve mantarları zeytinyağında sote edin.

2- Servis tabağının ortasına yerleştirin.

3- Lağos balığını eşit şekilde dörede bölün.

4- Tuz ve karabiberle tatlandırıp ızgarada pişirin.

5- Pazı ve mantarların üzerine yerleştirip servis yapın.

Limonlu Cheesecake

Malzemeler (6 kişilik)

- 250 gr pötibör bisküvi

- 125 gr erimiş tereyağı

- 3,5 paket labne peyniri

- 1/2 su bardağı toz şeker

- 2 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu

- 3 yumurta

Limon sosu:

- 45 gr tereyağı

- 1/2 su bardağı toz şeker

- 1 yumurta (hafifçe çırpılmış)

- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

- 2 kahve kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

1- Bisküvileri bir kaşık yardımıyla veye mutfok robotunda ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar dövün.

2- orta boy bir kaba alın.

3- İçine, -bir kaşık yardımıyla- erimiş tereyağını yedirin.

4- Bisküvi kırıntılarının her tarafının yağla ıslanmasına dikkat edin, çok iyi karışsın.

5- Bu hamuru kelepçeli, yuvarlak bir pasta kalıbının tabanına ve kenarlarına elinizle yayarak yerleştirin.Böylece pastanın altını yapmış olacaksınız.

6- Buzdolabına koyun ve 30 dakika soğutun.

7- Bu arada fırınınızı 175 dereceye ayarlayın.

8- Bir karıştırma kabında; peyniri, şekeri ve limon kabuğu rendelerini iyice yumuşayıncaya kadar karıştırın.

9- Yumurtaları da teker teker bu karışıma yedirerek karıştırmaya devam edin. (Krema gibi olacak)

10- Buzdolabındaki pasta kalıbını çıkartın.

11- Kremayı içine dökün ve düzgünce yayın.

12- Pastanın üstü katılaşıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.

13- Fırından çıkartın ve pasta kalıbında soğumasını bekleyin.

14- Limon sosunu ilave edin

Yayıncı Lale Apa ve Reklamcı Bedriye Renda Medin tarafından hazırlanan "REMIX; Hayatı Daha Lezzetli Kılmanın 222 Yolu" adlı yemek kitabından alınmıştır.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:46 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.