![]() |
Menü1 Menü1Kış Çorbası 1/2 su bardağı Pirinç, 1 tavuk göğsü, 2 adet patates, 1 adet havuç, 1 adet kereviz, 1 adet limon, 1 yumurtanın sarısı, İnce kıyılmış maydanoz, Yeteri kadar tuz Hazırlanışı: Pirinci ve tavuk göğsünü ayrı yerlerde haşlayın. Küp şeklinde doğradığınız patates, havuç ve kerevizi tavuk etiyle beraber bir tencereye koyun. Sebzeler iyice pişince, haşlanmış pirinçleri ve tuzu da ekleyin. Bir kabın içinde çırptığımız yumurtayı ve limon suyunu çorbanın kaynayan suyuyla karıştırın ve bu karışımı çorbaya ekleyin. Çorbanın üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın. Kavurmalı Bezelye Süre 50 dk. Kaç Kişilik 6 Malzemeler 500 gr kuşbaşı kuzu eti, 1/2 paket dondurulmuş bezelye, 1 Adet havuç, 1 Adet büyük boy soğan 2 Adet sivri biber, 2 Adet domates, 1 Çorba kaşığı domates salçası, 1 Çorba kaşığı tereyağ Tuz, karabiber Hazırlanışı: Tereyağını bir tencereye koyup, kızdırın. Etleri ilave edip, rengi değişene dek kavurun. İçine yemeklik doğranmış soğanı, tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ve bir parmak kalınlığında doğranmış sivri biberleri ilave edin. Birkaç dakika sonra rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. İçine 1 su bardağı su ilave edip, pişirin. İnmesine yakın dondurulmuş bezelyeyi ilave edin. Etler ve sebzeler yumuşadığında ateşten aılp, servis yapın. Karışık Salata Süre 20 dk. Kaç Kişilik 3 Malzemeler 3-4 Dal brokoli, 1 Adet havuç, 1 Adet kırmızı turp, 1 Adet salatalık, 1-2 Kırmızı lahana, Yarım limon suyu, Yarım çay bardağı zeytinyağı Hazırlanışı: Sebzeleri iyice yıkayınız. Brokolileri çiçeklerine ayırınız. Havucu rendeleyiniz. Kırmızı turpu ve salatalığı yuvarlak dilimleyiniz. Kırmızı lahanayı ince doğrayınız. Bütün sebzeleri servis tabağına alıp diziniz. Sosu için, limonun suyunu, zeytinyağını ve tuzu iyice çırpınız. Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerinde gezdiriniz ve servis yapınız. Balkabağı Tatlısı Süre 60 dk. Kaç Kişilik 15 1.5 Kilo balkabağı 2 Su bardağı tozşeker Yarım su bardağı pekmez yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi 150 gr kaymak Hazırlanışı: Kabağın çekirdeklerini ve liflerini temizleyip, dilimlere ayırın. Dış kabuğunu fazla derin olmamak kaydıyla kesip, atın. Kabak dilimlerini 4 santim uzunluğunda doğrayın. Tatlıyı pişireceğiniz tencereye bir kat kabak sıralayın ve üzerine şeker serpin. Bir kat daha kabak sıralayın ve yine şeker serpin. Bu şekilde tüm kabağı tencereye dizin. Kabakları bu şekilde 1 gece veya 7-8 saat kadar serin bir yerde bekletin. Daha sonra tencerede kısık ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin. Daha sonra 5 dakika kadar ağzını açıp, yüksek ateşte kaynatarak suyunu iyice çektirin. Sonra üzerine pekmezi gezdirin. Kapağını tekrar kapatıp, 4-5 dakika daha pişirin. Ateşten alıp, soğutun. Soğuyan kabağı servis tabağına alın. üzerine iri dövülmüş ceviz serpin. Kaymakla birlikte servis yapın. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:19 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.