Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Menü1 (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=483631)

Bluesky24 09-04-2010 04:38 PM

Menü1
 




Menü1Kış Çorbası

1/2 su bardağı Pirinç, 1 tavuk göğsü, 2 adet patates, 1 adet havuç, 1 adet kereviz, 1 adet limon, 1 yumurtanın sarısı, İnce kıyılmış maydanoz, Yeteri kadar tuz



Hazırlanışı:

Pirinci ve tavuk göğsünü ayrı yerlerde haşlayın. Küp şeklinde doğradığınız patates, havuç ve kerevizi tavuk etiyle beraber bir tencereye koyun. Sebzeler iyice pişince, haşlanmış pirinçleri ve tuzu da ekleyin. Bir kabın içinde çırptığımız yumurtayı ve limon suyunu çorbanın kaynayan suyuyla karıştırın ve bu karışımı çorbaya ekleyin. Çorbanın üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.



Kavurmalı Bezelye

Süre 50 dk.

Kaç Kişilik 6

Malzemeler

500 gr kuşbaşı kuzu eti, 1/2 paket dondurulmuş bezelye, 1 Adet havuç, 1 Adet büyük boy soğan

2 Adet sivri biber, 2 Adet domates, 1 Çorba kaşığı domates salçası, 1 Çorba kaşığı tereyağ

Tuz, karabiber



Hazırlanışı:

Tereyağını bir tencereye koyup, kızdırın.

Etleri ilave edip, rengi değişene dek kavurun.

İçine yemeklik doğranmış soğanı, tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ve bir parmak kalınlığında doğranmış sivri biberleri ilave edin.

Birkaç dakika sonra rendelenmiş domates ve salçayı ekleyin.

Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.

İçine 1 su bardağı su ilave edip, pişirin.

İnmesine yakın dondurulmuş bezelyeyi ilave edin.

Etler ve sebzeler yumuşadığında ateşten aılp, servis yapın.

Karışık Salata

Süre 20 dk.

Kaç Kişilik 3

Malzemeler

3-4 Dal brokoli, 1 Adet havuç, 1 Adet kırmızı turp, 1 Adet salatalık, 1-2 Kırmızı lahana,

Yarım limon suyu, Yarım çay bardağı zeytinyağı



Hazırlanışı:

Sebzeleri iyice yıkayınız.

Brokolileri çiçeklerine ayırınız.

Havucu rendeleyiniz.

Kırmızı turpu ve salatalığı yuvarlak dilimleyiniz.

Kırmızı lahanayı ince doğrayınız.

Bütün sebzeleri servis tabağına alıp diziniz.

Sosu için, limonun suyunu, zeytinyağını ve tuzu iyice çırpınız.

Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerinde gezdiriniz ve servis yapınız.

Balkabağı Tatlısı

Süre 60 dk.

Kaç Kişilik 15

1.5 Kilo balkabağı

2 Su bardağı tozşeker

Yarım su bardağı pekmez

yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi

150 gr kaymak



Hazırlanışı:

Kabağın çekirdeklerini ve liflerini temizleyip, dilimlere ayırın.

Dış kabuğunu fazla derin olmamak kaydıyla kesip, atın.

Kabak dilimlerini 4 santim uzunluğunda doğrayın.

Tatlıyı pişireceğiniz tencereye bir kat kabak sıralayın ve üzerine şeker serpin.

Bir kat daha kabak sıralayın ve yine şeker serpin.

Bu şekilde tüm kabağı tencereye dizin.

Kabakları bu şekilde 1 gece veya 7-8 saat kadar serin bir yerde bekletin.

Daha sonra tencerede kısık ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin.

Daha sonra 5 dakika kadar ağzını açıp, yüksek ateşte kaynatarak suyunu iyice çektirin.

Sonra üzerine pekmezi gezdirin.

Kapağını tekrar kapatıp, 4-5 dakika daha pişirin.

Ateşten alıp, soğutun.

Soğuyan kabağı servis tabağına alın.

üzerine iri dövülmüş ceviz serpin.

Kaymakla birlikte servis yapın.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:19 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.