![]() |
Menü2 Menü2Brokoli Çorbası Süre 50 dk. Kaç Kişilik 4 Malzemeler 1 Adet orta boy soğan Yarım çay bardağı sıvıyağ 250 gr brokoli 1 Adet orta boy haşlanmış havuç 1 Adet yumurta sarısı 1 Çorba kaşığı un 1 Adet tavuk bulyon veya tavuk suyu Tuz, su Hazırlanışı: Küçük küçük doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın. Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin. 3-4 dakika daha bu şekilde kavurun. Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin. Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın. Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın. Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın. ******************** Baharatlı Tavuk Izgara Süre 30 dk. 5 Kişilik Malzemeler 1.5 kg kemiksiz but Terbiyesi için: 4 Çorba kaşığı sıvıyağ 8 Çorba kaşığı beyaz şarap 1 Diş sarmısak 1 Adet orta boy soğan 1/2 Çay kaşığı tarhun Kekik yada biberiye Hazırlama süresi: 30 dakika Sosun yapılıp bekletilme süresi: En az 4-5 saat Hazırlanışı: Soğanı ince ince kıyın ve sarmısağı ezin. Sıvıyağ, beyaz şarap, tuz, karabiber, tarhun, kekik veya biberiyeyi soğan ve sarmısakla karıştırıp 2-3 saat buzdolabında bekletin. Baharatlı sosu iyice çalkalayıp tavukların üzerine dökün. Soslu tavukları en az 3 saat beklettikten sonra kömür ateşi üzerinde pişirin. Baharatlı tavuk ızgarayı yanında salata yaprakları ve domates dilimleriyle birlikte sıcak servis yapın. ******************** Karışık Mevsim Salatası Süre 30 dk. 4 Kişilik |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:37 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.