![]() |
Menü3 Menü3Kereviz Çorbası Süre 25 dk. Kaç Kişilik 4 Malzemeler 3Adet kereviz, 2 Yemek kaşığı limon suyu, 2 Yemek kaşığı tereyağı, 2 Yemek kaşığı silme un, 3 Su bardağı et suyu, Tuz,karabiber, 3 Sap dereotu Hazırlanışı: Kerevizleri elma gibi soyup yıkayın. İri parçalar halinde doğrayıp limon suyu ve 1 su bardağı kaynar su ile tencerede 10-15 dakika pişirin. Haşlanmış kerevizleri suyu ile birlikte sıcak sıcak rondonun içine koyup karıştırarak püre yapın. Dereotlarını da ekleyip tekrar karıştırın. Boşalan tencerede unu yağ ile kavurun. Et suyunu ısıtın,ılık haldeki et suyunu veya aynı miktar suyu yedirerek kavrulmuş una ekleyin. Tuz,karabiber ve kereviz püresini ekleyip bir taşım kaynatın. Sıcak sıcak servis yapın. ********************* İstavrit Süre 25 dk. Kaç Kişilik 2 Malzemeler 10 Adet istavrit 1 Adet yumurtanın akı Mısır unu ve tuz Limon dilimleri Kızarmak için : Sıvıyağ Hazırlanışı: Temizlenmiş ve yıkanmış istavritleri önce çırpılmış yumurta akına, sonra mısır ununa bulayın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Fazla yağını alması için birkaç dakika kağıt mutfak havlusunun üzerinde bekletin. Halka halka kestiğiniz limon dilimlerile süsleyerek servis yapın. *********************** |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:57 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.