![]() |
Menü4 Menü4Mantar Çorbası Süre 30 dk. Kaç Kişilik 4 Malzemeler 1 Adet orta boy soğan 1.5 Çorba kaşığı margarin 200 gr dilimlenmiş mantar 4 Su bardağı et suyu 2 Çorba kaşığı un 1 Çay kaşığı pirinç 1 Çay bardağı krema 1 Demet maydanoz Hazırlanışı: Soğanı ince ince doğrayarak kısık ateşte margarin ile birlikte pembeleştirin. Üzerine et suyunu ilave edip, kaynayınca pirinci ve dilimlenmiş mantarı ilave ederek 15 dakika daha kaynamaya bırakın. Diğer taraftan un ile kremayı bir kabın içinde karıştırarak, ateşteki çorbaya ilave edin. Karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Servis yaparken çok ince kıyılmış maydanozu ilave edip servis yapın. Portakallı Piliç Göğsü Süre 30 dk. Kaç Kişilik 4 Malzemeler 4 Adet ince piliç göğsü 1 Çay bardağı un 2 Çorba kaşığı tereyağı 1/2 Kahve fincanı zeytinyağı 2 Çorba kaşığı portakal suyu Tuz ve karabiber Biberiye otu Hazırlanışı: Göğüs etlerini yıkayıp kağıt havlu ile suyunu alın. Un, tuz ve karabiberi karıştırın, etleri bu karışıma bulayın. Zeytinyağı ve tereyağını bir tavaya koyup kızdırın. Etleri kızartın ve üzerlerine biberiye otu serpin. Piliç göğsünü servis tabağına alın ve portakal suyu ile tatlı şarabı gezdirerek servis yapın. Salata Süre 25 dk. Kaç Kişilik 2 Malzemeler 1 Adet Göbek Salata 1 Adet Kırmızı Lahana 1 Adet Haşlanmış Tavuk Göğsü 1,5 Çorba Kaşığı Zeytin Yağı 6 Adet Arpacık Soğan 1 Su Bardağı Mantar 1 Su Bardağı Yerfıstığı 1 Adet Limon, Tuz Hazırlanışı: Göbek salata ve kırmızı lahanayı incecik doğrayınız. Tavuk göğsünü de ince şeritler halinde doğrayınız. Servis tabağına alınız. Arpacık soğanların ve 1 su bardağı fıstığın kabuklarını soyun. Soğanları ve bir su bardağı mantarı ikiye bölün. Fıstıklarla zeytinyağında çevirin. Salataya tuz ve limon katın. Üzerine hazırladığınız fıstıklı sosu gezdirin. Domates dilimleriyle süsleyip servis yapınız. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:46 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.