![]() |
Kırmızı Et Kırmızı EtKırmızı ete yedinci-sekizinci aylardan sonra başlanır. Yağsız, sinirsiz dana kıymasından hazırlanan tuzsuz, baharatsız ve soğansız köfteler yağsız tavada ya da ızgarada pişirilir. İçinin de iyi pişmesine dikkat edilerek sebze püresinin yanında verilebilir. Öğlen ve akşam öğününde birer tatlı kaşığıyla başlanarak 2-4 çorba kaşığına kadar çıkılır. Et pişirilmesinde dikkat edilmesi gerekenler: Besin değeri azalabileceğinden buzdolabından çıkartılan dondurulmuş et çözülmeden pişirilmemelidir. Mikrodalga fırında hızla çözmek önerilen en uygun yöntemdir. Mikrodalga fırın yoksa sıcak suda hızlı eritilmesine çalışılmalıdır. Etin oda ısısında bırakılarak çözülmesi sağlıksızdır. Etin suyunu bırakması besin değerini azaltacağı için tavanın önceden kızdırılması gerekir. Sebze çorbasına katılarak pişirilen etin demir içeriği azalırken, sebze püresinin kalorisi gereksiz yere artar. Bu nedenle etin sebze çorbasından ayrı pişirilerek verilmesi önerilir. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:58 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.