![]() |
Yazın Zehirlenmeler Artıyor Yazın Zehirlenmeler ArtıyorYaz mevsimi gıda, tarımsal ilaç ve alkol zehirlenmelerinin en fazla görüldüğü mevsim olarak kabul ediliyor. Süt ve süt ürünleri, kremalı yiyecekler, mayonezli, yumurtalı yiyecekler, pişirilip uygun koşullarda saklanmayan et ve deniz ürünleri, bozulma riski en yüksek gıdalar arasında yer alıyor. Zehirlenme olaylarının sıcaklara bağlı olarak arttığına dikkat çeken uzmanlar, yaz mevsiminde yiyeceklerin hazırlanması sırasında temizlik kurallarına gereken özenin gösterilmesini tavsiye ediyorlar. Beklemiş ve mikroplarla kirlenmiş besin maddelerinin yenilmesi gıda zehirlenmelerine neden oluyor. Tarım ilaçlarının neden olduğu zehirlenmelerle alkol zehirlenmeleri de yaz aylarında daha sık görülüyor. Yaz mevsiminde gıdaların açıkta 2 saatten fazla kalması bozulmaya neden oluyor. Bu yüzden besinlerin buzdolabında korunması gerekiyor. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:37 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.