![]() |
Türklerin Kalp Kriz Geçirme Riskleri Nedir? Türklerin Kalp Kriz Geçirme Riskleri Nedir?Bu sorunun yanıtını ararken bize 1995 yılında yayımlanmış olan "Türk Kalp Çalışması" yardımcı olacaktır. Ancak, konunun önemini vurgulamak açısından, ülkemizdeki ölümlerin önümle bir bölümünün koroner kalp hastalıklarından kaynaklandığını belirtmekte yarar vardır. Kalp krizi geçirme riskini artıran temel etkenlerden biri kişinin kan kolesterol düzeyidir. Kolesterol bölümünde göreceğimiz gibi, kolesterol düzeyi, spor ve beslenme alışkanlıklarından etkilenmektedir. "Türk Kalp Çalışması", uygulanan diyet tipini temel alarak ülkemizde farklı beslenme alışkanlıklarına sahip olan altı bölge seçmiştir. Bu bölgelerin seçiminde ağırlıklı olarak kullanılan yağ türü dikkate alınmıştır. Araştırmada yer alan bölgeler; bitkisel yağ kullanımını tercih eden Ayvalık (zeytinyağ) ve Aydın (ayçiçek yağı); hayvansal yağ kullanımını tercih eden Adana, Kayseri ve Trabzon; çok çeşitli tercihleri olmasına karşın hayvansal ağırlıklı yağ tüketiminin birçok bölgeden fazla olduğu İstanbuldur. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:36 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.