![]() |
Besin Zehirlenmeleri Besin ZehirlenmeleriEğer etinizi az pişmiş, tavuğu da haşlamadan kızartıp yemekten hoşlanıyorsanız, yaz aylarında dikkatli olmanız gerekecek. Çünkü yeterince pişirilmemiş etten besin zehirlenmesine yol açan, bulantı, ishal, halsizlik gibi belirtiler gösteren salmonella bakterilerinin bulunması ihtimali bir hayli yüksek. Salmonella grubuna giren bakteriler ishal, kusma ve ateşe neden olur. Yazın besin zehirlenmesi nedeniyle yatağa düşmek istemiyorsanız bazı basit önlemleri almanız yeterli olacak: Yemekleri hazırlamadan önce ellerinizi, tezgahı, kesme tahtasını ve bıçağı sıcak sabunla suyla yıkayın. Tavuğu veya eti, çatal rahatça batacak şekilde iyice pişirin. Az pişmiş etlerden uzak durun ve çiğ kıyma veya eti elledikten sonra elinizi hemen yıkayın. Yemekleri sofraya oturmadan hemen önce ısıtın ve artanı da hemen buzdolabına koyun. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:49 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.