![]() |
Gerçek Aşk Budur... Fransız düşünür Gorz,kanser hastası karısı Dorine'in ölümüne dayanamayacağı için geçen ay onunla birlikte r etmişti.Hasta karısına yazdığı aşk mektubu şimdi 75 sayfalık bir kitap olarak Fransa'da best-seller oldu. Gorz uzun süredir kanserle mücadele eden ve giderek durumu kötüleşen eşinin ölümü fikrine dayanamadığı için onunla birlikte zehirli iğneyle ölümü seçmişti.Gorz'un ölümlerinden bir yıl önce hazırladığı mektup: D'ye Mektup:Bir Aşkın Hikayesi adıyla kitap haline getirildi.Bu mektupta Gorz,bilinmeyenleri de açıkladı. 1960 yılında İsviçre'de bir kağıt oyunu sırasında tesadüfen tanıştığı bu güzel kadın onun hayat arkadaşı ve profosyonel ortağı olmuştu. Dünyaya kazandırdığı eserlerinin onsuz bir değeri olmayacağını yazmıştı kiss Mektup şöyle başlıyor: Yakında 82 yaşında olacaksın.Boyun 6 cm kısaldı ve 45 kiloya düştün.Ancak hala güzelsin,zarifsin ve arzulanıyorsun. Birlikte yaşadığımız 58 yıl geçti ve ben seni her zamankinden daha çok seviyorum.İçimde,göğsümün kovuğunda sadece senin sıcak bedeninin benimkine dokunmasıyla doldurulabilecek ,yiyip bitirici bir boşluk taşıyorum Andre ve Dorine Gorz Vosnon köyündeki evlerinde ölmeye karar verdiler ve öyle yaptılar. Gorz'un yakın bir arkadaşı:Yorulmak bilmez entellektüel bir yol arkadaşı ve sekreteri olarak iyi ve kötü gününde yanında olan kadına borcunu ödemesi gerektiğini hissetmiş diyor... _________________ Hayatta Ya Tozu Dumana Katarsın Ya Tozu Dumanı Yutarsın... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:48 PM. |