Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kadınlarla ilgili haberler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/forumdisplay.php?f=582)
-   -   Şifarlı Bitki Diyeti (http://www.hayatimdegisti.com/forum/showthread.php?t=481280)

Bluesky24 09-04-2010 10:38 AM

Şifarlı Bitki Diyeti
 
Şifarlı Bitki Diyeti



Şişmanlık; alınan kalori miktarının,yakılan kaloriden daha fazla olması sonucu ortaya çıkan bir metabolizma bozukluğudur. Tıp dilinde obesite denilen şişmanlık:





* ihtiyaçtan fazla besin almak





* yeterince hareket etmemek





* tiroid veya diğer bezlerin çalışmasında görülen yetersizlikler,





* böbrek veya kalp hastalıkları





* ruhsal yapı





* soyaçekim''den, kaynaklanır.



Bilhassa,sırt,kol,bacakların üst kısımları,kalçalar ve karın bölgesinde aşırı derecede yağ birikir. Yüz ovalleşir; hareket etme kabiliyeti azalır. Dolaşım sisteminde de bozukluklar görülür.



İstatistiklere göre; şişmanların daha çabuk yaşlandıkları, şeker hastalığı, damar sertliği, kalp hastalıkları, karaciğer ve safrakesesi hastalıkları, tansiyon yüksekliği, akciğer hastalıkları, romatizmal hastalıklar ruhî veya sinirsel hastalıkların tehdidi altında bulundukları belirtilmektedir. Bu nedenle , şişmanlıktan kurtulmak için diyet ve beden hareketleri yapmak gerekir. Ayrıca aşağıdaki reçeteler de uygulanabilir:









Reçete1:





Malzeme:limon,greyfurt,bal,su





Hazırlanışı:3 tane limon ile 2 tane greyfurt,kabukları soyulmadan inci ince kesilir. üzerine, 4 su bardağı su konulur.15 dakika kaynattıktan sonra 3 çorba kaşığı süzme bal ilave edilir.15 dakika daha kaynatıldıktan sonra porselen bir kaba süzülür.sabah akşam , birer su bardağı içilir.



Reçete2:





Malzeme:limon,şeker,su





Hazırlanışı:1 çay bardağı yeni sıkılmış limon suyuna 1 çorba kaşığı su ile 1 kahve kaşığı toz şeker konur.karıştırıldıktan sonra içilir.



Reçete3:





Malzeme[img]/images/smilies/tongue.gif[/img]apatya,limon,su





Hazırlanışı:4 bardak kaynak suya,1 çorba kaşığı ufalanmış paptya ve kabukları soyulmadan doğranmış 1 limon konur.6 saat bekletildikten sonra süzülür.saat 10:00,15:00 ''de birer çay bardağı içilir.



Reçete4:





Malzeme:atkuyruğu(tilkikuyruğu,zemberekotu),su





Hazırlanışı:4 su bardağı kaynak suya 20 gram (1 çorba kaşığı) ufalanmış atkuyruğu konur. yarım saat bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür. saat 10:00,15:00 ve 21:00''de birer çay bardağı içilir.



Reçete5:





Malzeme:kiraz çöpü, su





Hazırlanışı:6 bardak suya 1 çay bardağı dolusu kiraz çöpü konur.12 saat bekletilir. sonra 15 dakika kaynatılır ve yarım saat bekletilir.süzüldükten sonra saat 10:00,15:00 ve 21:00''de birer çay bardağı içilir.



Reçete6:





Malzeme:biberiye(rosmarinus officinalis),su





Hazırlanışı:4 su bardağı saf sirkeye 1 avuç biberiye konur.10 gün bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür.sabah akşam birer çay bardağı içilir.



Reçete7:





Malzeme:kanavcıotu(adonis vernalis),su





Hazırlanışı:1 su bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı ufalanmış kanavcıotu konur.20 dakika bekletildikten sonra süzülür. günde 3 kere birer çorba kaşığı içilir.



Reçete8:





Malzeme:kereviz,domates,havuç,su





Hazırlanışı:4 bardak suya 2 tane kerviz doğranır.15 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. suyuna;1 su bardağı yeni sıkılmış domates suyu ile 1 su bardağı yeni sıkılmış havuç suyu konur.saat 10:00,15:00 ve 21:00''de birer çay bardağı içilir.



Reçete9:





Malzeme:mısır püskülü,su





Hazırlanışı:4 bardak suya 3 tutam mısır püskülü konur.15 dakik kaynatıldıktan sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür.günde 3 kere birer su bardağı içilir.



Reçete10:





Malzeme:ıspanak,mısırözü yağı,su





Hazırlanışı:1/2 kg ıspanak iyice temizlendikten sonra 4 bardak suya konup az haşlanır. süzüldükten sonra üzerine 3 çorba kaşığı mısırözü yağı konup yenir.



Reçete11:





Malzeme:marul tohumu,su





Hazırlanışı:4 bardak suya 1 tatlı kaşığı marul tohumu konur.5 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür.günde 2 kere birer kahve fincanı içilir.



Reçete12:





Malzeme:limonsuyu,bal





Uygulanışı:





1 hafta boyunca her gün;1 kahve fincanı limonsuyuna 1 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.





2. hafta,her gün; 1 çay bardağı limonsuyuna 1 çay bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.





3. hafta, her gün; 1su bardağı limonsuyuna 1su bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.





4. hafta, her gün; 1 çay bardağı limonsuyuna 1 çay bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.





5. hafta, her gün; 1,5 kahve fincanı limonsuyuna 1,5 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.





6. hafta, her gün; 1 kahve fincanı limonsuyuna 1 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.



Reçete13:





Malzeme:yoğurt, patates





Hazırlanışı:10 gün süreyle ,sadece yoğurt ve patates yenir.



Reçete14:





Malzeme:sarapna(smilax),su





Hazırlanışı:1 su bardağı sıcak suya 1 kahve kaşığı ufalanmış saparna konur.5 dakika bekletildikten sonra süzülüp içilir.



Reçete15:





Malzeme:aslandişi(karahindibâ),su





Hazırlanışı:4 bardak suya 4 çorba kaşığı ufalanmış aslandişi kökü konur.10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. sabah akşam birer kahve fincanı içilir.



Reçete16:





Malzeme:enginar,akdiken(rhamnus),dulavratotu(arcti um lappa),ayrıkotu(triticum repens),su





Hazırlanışı:4 bardak sıcak suya 1 avuç ufalanmış enginar yaprağı ,1 avuç akdiken çiçeği, 1 avuç dulavratotu yaprağı ve ufalanmış kökü,1 avuç ayrıkotu konur.ağzı kapatıldıktan sonra 1 saat bekletilir.





ayrı bir kapta ; 10 su bardağı su kaynatılır. daha önce hazırlanan karışım bu suyun içine süzülür.sonra temiz bir şişeye doldurulur.eritilmek istenen yerler, hergün bu suyla ovulur.



Reçete17:





Malzeme:deniz yosunu(moss)





Hazırlanışı:büyükçe bir kavanozu dolduracak kadar deniz yosunu toplanır.kavanozun ağzı kapalı olduğu halde 1 hafta bekletilir.hergün, bir parça alınıp, eritilmek istenen bölgelere sürülür.



Reçeteler uygulanırken dikkat edilmesi gereken hususlar:





* Reçetelerde verilen miktarları aşmayınız!





* Uygulamak üzere seçtiğiniz Reçeteyi 14 günden fazla kullanmayınız.





* Çabuk zayıflamak için aşırışığa kaçmayınız!





* Yavaş yavaş zayıflayınız!





* Her gün , hiç olmazsa yarım saat yürüyünüz!





* Bütün dertlerinizden sıyrılıp neşeli olmaya gayret ediniz!





* Yazın, fırsat buldukça yüzün; kışın kolayınıza gelen beden hareketlerini yapın!


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:37 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.