![]() |
Fırında Mezgit Ruloları 1 PORSİYON: 439 KALORİMalzemesi: 2 adet 150 şer gramlık mezgit filetosu Tuz Taze çekilmiş karabiber 125 ml ( 1/2 su bardağı) light süt 6 adet arpacık soğanı 1 diş sarımsak 80 g (6 orta boy) mantar 250 g (4-5 adet ) taze patates 1 adet yeşil dolmalık biber veya sivribiber 1 çorba k. light margarin 6 çorba k. hazır doğranmış domates 1 adet defne yaprağı 1/2 çorba k. kekik veya 1 dal taze kekikYapılışı: 1. Mezgit filetolarının üzerine biraz tuz ve biber serpip, fırın kabına yerleştirin. Üzerine sütü gezdirip, 10 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakın. Fırınınızı 180 C ye getirip, ısıtın.2. Arpacık soğanlarını soyup bütün bırakın. Sarımsağı ince ince dilimleyin. Mantarları ve taze patatesleri yıkayıp dörde bölün. Biberin sap kısmini kesip, tohumlarını temizleyin ve 8 e bölün.3. Bir tavada margarini eritin. Yağ kızınca sarımsak ve soğanları ilave edip, 1 dakika kadar sote edin. Mantar, patates ve biberleri katın. Sebzeleri yaklaşık 3-4 dakika, biraz renk alıncaya kadar, kavurun. Domatesi, tuzu, biberi, defne yaprağını ve kekiği katıp, ateşten alın.4. Fırın kabındaki mezgit filetolarının iki ucunu alta doğru kıvırarak kalınca bir rulo haline getirip, tekrar kaba yerleştirin. Sütlü balıkların üzerine tavadaki malzemeyi boşaltın. Kabın ağzını sıkıca alüminyum folyo ile kapatın. Sıcak fırına yerleştirip, 30 dakika pişmeye bırakın. Bu süre sonunda folyoyu kaldırıp, 10 dakika daha pişirin. Fırından alın ve sıcak olarak servis yapın. Kaynak: Kaynak:Maviyesil |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:57 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.