![]() |
Yumurta Tatlısı Yumurta Tatlısı MALZEME: 2 adet yumurta, 80 gr un, yarım su bardağı süt, 40 gr toz şeker, 40 gr kuru üzüm, 30 gr tereyağı, 2 yemek kaşığı kavrulmuş yaprak badem, 1 yemek kaşığı pudra şekeri... HAZIRLANIŞI: Yumurtaların sarı ve beyazını ayırın. Unu süt, yumurta sarısı ve 1 tutam tuz ile karıştırıp el çırpıcısıyla pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Diğer tarafta yumurta akını toz şekerle birlikte köpükleşene kadar çırpın. Bu köpüğün üçte birini spatula yardımıyla hamura katın. Kalan köpük ve kuru üzümü de hamura ekleyin. Tereyağını büyük bir tavada eritin, hamuru tavaya koyup orta ateşte 3 dakika pişirin. Daha sonra 190 derece ısıtılmış fırının ikinci rafında 10 dakika fırınlayın. Fırınladığınız tatlıyı 2 adet çatalla didikleyin. Badem ve pudra şekeri ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:33 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.