![]() |
Zencefilli Ekmek Zencefilli Ekmek MALZEME: 1/2 su bardağı süt, 250 gr. bal, tuz, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, yarım tatlı kaşığı tarçın, yarım tatlı kaşığı zencefil, 2 adet karanfil ve sıvıyağ. HAZIRLANIŞI: Sütü bir tutam tuzla birlikte ısıtın. Ocaktan alıp içine balı karıştırın. Bir kenarda soğumaya bırakın. Fırını 160 dereceye ayarlayın. Kalıbı hafifçe yağlayıp yağlı kağıtla kaplayın. Karanfilleri toz haline getirin. Un, kabartma tozu ve baharatları birbirine karıştırın. Bu karışıma ballı sütü de ilave edin. Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Kalıba boşaltın. Fırında 1 saat pişirin. Dilimleyerek servis yapın afiyet olsun. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:26 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.